Καυγάς Τραμπ-Μακρόν μπροστά στις κάμερες: «Ας είμαστε σοβαροί!»

0
398

Η κόντρα Μακρόν-Τραμπ «ξεδιπλώνονταν» από το πρωί καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη σε προσβλητικούς σχολιασμούς για τη δήλωση Μακρόν περί «εγκεφαλικά νεκρού ΝΑΤΟ» και ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε να εμμένει στις θέσεις του.

Η  ένταση ανάμεσα στον Μακρόν και τον Τραμπ, ωστόσο, στο τετ α τετ τους στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, πήρε μεγάλες διαστάσεις και μάλιστα μπροστά στις κάμερες.

Σε κάποιο σημείο των κοινών τους δηλώσεων και της φωτογράφησης,  δημοσιογράφος ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ για το ζήτημα των φυλακισμένων τζιχαντιστών του ISIS και την επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους, στην Ευρώπη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ρώτησε τον Μακρόν για το θέμα. Αλλά πήρε μια μη αναμενόμενη απάντηση. Γιατί ο Γάλλος Πρόεδρος όχι μόνο τον διόρθωσε, αλλά επέμεινε ότι το Ισλαμικό Κράτος παραμένει μια απειλή, παρότι ο Τραμπ επιμένει ότι το εξολόθρευσε…

Τραμπ: Έχουμε πολλούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φυλακισμένους στη Συρία. Πολλοί είναι από τη Γαλλία, από τη Γερμανία, τη Βρετανία. Κυρίως προέρχονται από την Ευρώπη. Θα θέλατε κάποιους καλούς μαχητές του ISIS; Μπορώ να σας τους δώσω, πάρτε όποιους θέλετε.

Μακρόν: Ας είμαστε σοβαροί. Ο μεγάλος αριθμός μαχητών που έχετε είναι τζιχαντιστές που προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή. Είναι αλήθεια ότι έχετε ξένους μαχητές που προέρχονται από την Ευρώπη. Αλλά είναι μια μικρή μειοψηφία του συνολικού προβλήματος που έχουμε στην περιοχή.

Το βασικό είναι να ξεφορτωθούμε τον ISIS και τις άλλες τρομοκρατικές διοργανώσεις. Και αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμη, λυπάμαι που το λέω. Υπάρχουν ακόμη στη Συρία και το Ιράκ. Το Νο1 πρόβλημά σας δεν είναι οι ξένοι τζιχαντιστές, είναι το ISIS.

Τραμπ: Για αυτό είναι τόσο μεγάλος πολιτικός. Είναι ίσως η καλύτερη μη απάντηση που έχω ακούσει ποτέ.

Το βίντεο με την κόντρα Τραμπ-Μακρόν:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ. Δεν συμμορφώνεστε με το ΝΑΤΟ, συνεργάζεστε με τρομοκράτες! Σφοδρή επίθεση Μακρόν κατά Τουρκίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here