Κοινωνικές δράσεις του Δήμου Κηφισιάς στο πλαίσιο των γιορτών των Χριστουγέννων.

0
167

Ο Δήμος Κηφισιάς κατανοεί τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να στηρίξει τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες.

Ας δείξουμε την συμπαράσταση και την ανθρωπιά μας και ας προσπαθήσουμε όσο γίνεται να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που στερούνται λόγο κρίσης και ανεργίας πολλά αγαθά.

Οι δράσεις του Δήμου Κηφισιάς είναι:

1.Πακέτα-αγάπης με τρόφιμα και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό προσέφερε στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση συμπολίτες μας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σε συνεργασία με την Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς.

Η σεμνή εκδήλωση, παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου, του Προέδρου της Κοινωνικής Μέριμνας κ. Απόστολου Κασιούρα, της Προέδρου της ΔΕΠ Κατερίνας Καραλή και της πρώην Αντιδημάρχου Κηφισιάς κ. Νίνας Βλάχου, πραγματοποιήθηκε σε χώρο του Δήμου Κηφισιάς στην περιοχή των Εργατικών Πολυκατοικιών, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου.

2. Συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ένδυσης / υπόδησης για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από το Δήμο Κηφισιάς σε συνεργασία με τη Δ/νση Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου. Η συγκέντρωση των διαφόρων ειδών γίνεται στα ΚΕΠ του Δήμου με σκοπό στη συνέχεια να μεταφερθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και να διατεθούν στους συνανθρώπους μας.

3. Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ρουχισμού πραγματοποιείται από το Δήμο Κηφισιάς και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας. Τα διάφορα είδη τα οποία θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο σύλλογο Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά».

4. Από την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κηφισιάς, οργανώνει εθελοντική συγκέντρωση ειδών, (Κασσαβέτη, κέντρο Κηφισιάς) τα οποία θα προσφερθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», στο Σύλλογο Γονέων για την υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με νοητική στέρηση «Πέταγμα», στο ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο και στην εταιρία για τη φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών «Μέριμνα» ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.

5. Tο Σάββατο 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 2η Δράση Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων χωρίς μεσάζοντες με τη συμμετοχή περίπου 20 Ελλήνων παραγωγών του Πρώτου Πανελληνίου Συλλόγου Παραγωγών «Δράση χωρίς μεσάζοντες- Απ’ ευθείας» (Κηφισού και Ερυμάνθου, στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς).

Μετά το τέλος της δράσης σημαντική ποσότητα τροφίμων θα δοθεί για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

6. Παράλληλα, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.00π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς (Πελοποννήσου και Ναυπλίου).θα βρίσκεται το «Πλοίο της Αγάπης», όπου μικροί και μεγάλοι θα προσφέρουν τρόφιμα για όσους τα χρειάζονται. Τα συγκεντρωθέντα είδη θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

8. Διακόσιες πενήντα οικογένειες στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κηφισιάς. Από 22 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Κηφισιάς θα έχουν τοποθετηθεί stand με μικροκατασκευές και ημερολόγια συλλεκτικά του 2015 για τη πόλη μας προκειμένου να στηριχθούν οι δράσεις του.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 09:00-17:00 στην οδό Μαρίνου Αντύπα 3 στη Κάτω Κηφισιά (τηλ. επικοινωνίας : 210 6230919).

Εκεί μπορεί κανείς να επικοινωνήσει προκειμένου να προσφέρει τρόφιμα, ρούχα κλπ, ενώ μπορούν επίσης να επικοινωνούν οικογένειες ή άτομα που έχουν ανάγκη στήριξης.

7. Τέλος συνεχίζεται η προσφορά αξιόλογων ποσοτήτων τροφίμων για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Νέας Ερυθραίας και τις οικογένειες τους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, από το φιλανθρωπικό σωματείο «Τα παιδιά της γης» σε συνεργασία με την Κοινωνική Μέριμνα και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κηφισιάς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!!!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here