«Κοινός Λόγος» στου Παπάγου.

0
376

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 στις 21.00 στο Κηποθέατρο Παπάγου (Κορυτσάς 6η στάση) παρουσιάζεται από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το έργο «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου.

Είσοδος: 16 € Κάρτα δημότη – Μαθητικό – Φοιτητικό – Ανέργων – Πολύτεκνων – Σύλλογοι – Άνω των 65 – ΟΛΜΕ – Στρατιωτικά: 12 €.

Ένα θεατρικό οδοιπορικό από τη μαζική εξόντωση των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή ως την Κατοχή και τον Εμφύλιο. 

Ο «Κοινός Λόγος» είναι αφηγήσεις ανωνύμων, καταγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου. Η παράσταση βασίζεται σε γυναικείες αφηγήσεις, που με την ευαισθησία τους ζωντανεύουν ατομικές και συλλογικές μνήμες, φωτίζοντας διαφορετικά όχι μόνο την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας.

Οι αφηγήσεις, η μουσική και τα τραγούδια μας μεταφέρουν ήχους και αισθήματα από έναν κόσμο που θυσιάστηκε στους εθνικισμούς του 20ού αιώνα.

Η παράσταση αυτή, που πρωτοπαίχτηκε το 1997 σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και αγκαλιάστηκε από το κοινό και από το σύνολο των κριτικών, παρουσιάζεται φέτος ξανακοιταγμένη και με νέα διανομή.

Η παράσταση διερευνά και αναδεικνύει τη σχέση ανάμεσα στο λόγο των Τραγικών και το λόγο των Ανωνύμων, με τη βοήθεια ενός θιάσου από γυναίκες ηθοποιούς που κοσμούν το ελληνικό θέατρο.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.
Σκηνικά-Κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης
Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here