Κοπή της πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτας του Δήμου Κηφισιάς.

0
673

Παρουσία πλήθους κόσμου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ο Δήμος Κηφισιάς την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, σε ένα από τα πιο λαμπρά και ιστορικά κτήρια της Κηφισιάς, στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», στην πλατεία Κεφαλαρίου.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Ακολούθησε η ομιλία του Δήμαρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες του Δήμου μας και τους επισήμους που συμμετείχαν στο συμβολικό αντάμωμα γύρω από την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, ενώ έδωσε τις ευχές του για μια Καλή Χρονιά, με Υγεία, Εργασία Τύχη και Αγαθά έργα.

Ο κ. Θωμάκος χαρακτήρισε το 2019, ως χρονιά καθοριστική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω του νέου εκλογικού συστήματος. Πρόκειται για «ένα πρωτόγνωρο μοντέλο με αβεβαιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως ο Δήμαρχος την δεύτερη Κυριακή δεν θα διαθέτει πλειοψηφία συνεπώς είναι αναγκαία η συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να μην βρεθεί η διοίκηση στο εκκρεμές».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε το κοινωφελές ίδρυμα «Ι. Λάτση» για την παραχώρηση της αίθουσας και την προσφορά του στην Εκπαίδευση, την Υγεία τον Πολιτισμό και την Κοινωνική Πρόνοια, την κ. Τσαπανίδου για την παρουσίαση και την αντιδήμαρχο κα Κασιμάτη για την οργάνωση της εκδήλωσης. Επίσης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και τους αιρετούς που προσέφεραν έργο και καινοτομίες στους πολίτες του Δήμου μας.

Επιγραμματικά ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε:

1.Στον τριπλασιασμό των ταμειακών διαθεσίμων και στις μειώσεις των Δημοτικών Τελών
2.Στο ρεκόρ των δημοπρατήσεων (54) σε σχέση με όλες τις δημαρχιακές περιόδους του παρελθόντος. Τα επόμενα 2 χρόνια θα πραγματοποιηθούν πολλά μελετημένα έργα που έμειναν πίσω λόγω γραφειοκρατίας και ενστάσεων
3.Στη διάσωση του παραδοσιακού και εμπορικού χαρακτήρα της πόλης μας καθώς δόθηκε τέλος στην αχαλίνωτη αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
4.Στη στήριξη στις αγορές μας και την προώθηση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με προγράμματα και δράσεις.
5.Στην ενίσχυση της Τοπικής Δημοκρατίας. Οι ενεργοί πολίτες είναι στο προσκήνιο με 3 νέους θεσμούς που ήδη ρίζωσαν στον Δήμο μας. Συνοικιακές Συνελεύσεις-Συνοικιακά Συμβούλια και για τέταρτη φορά Συμμετοχικός Προϋπολογισμός
6.Στην καινοτομία, με έξυπνες εφαρμογές από το σύγχρονο και γρήγορο portal του Δήμου μας έως τα έξυπνα παγκάκια.
7.Στο πολιτιστικό πρόσημο διαρκείας, με νέους θεσμούς αλλά και ποιοτικές εκδηλώσεις.
8.Στην ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την βελτίωση των δομών του Δήμου μας.
9.Στον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε επίσης πως «εάν είχαμε την απαιτούμενη συνεργασία και τήρηση των οδηγιών για τα κηπαία και τα ογκώδη θα ήμασταν ένας πεντακάθαρος Δήμος».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης συντόνισε  η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here