Κορυφαίος ο Έλληνας Στέφανος Τσιτσιπάς «σκαρφάλωσε» στην πέμπτη θέση στον κόσμο.

0
498

Στον ημιτελικό της Ουάσιγκτον προκρίθηκε ο κορυφαίος Έλληνας Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος σημειώνει και ρεκόρ στην καριέρα του εξασφαλίζοντας ότι θα βρεθεί στην πέμπτη θέση του κόσμου.

Μπροστά του βρίσκονται οι θρύλοι του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και ο εξαιρετικός Ντομινίκ Τιμ.

Ο Μπενουά Περ αποδείχθηκε χαμηλό «εμπόδιο» για τον Τσιτσιπά, ο οποίος «καθάρισε» άνετα τον Γάλλο με 2-0 σετ (7-5, 6-0) και πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά της Ουάσινγκτον, περιμένοντας είτε τον Νόρμπερτ Γκόμπος είτε τον Νικ Κύργιος.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε μόνο 74 λεπτά για να επιβληθεί του Περ και να φτάσει σε μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Citi Open, αφού μαζί με αυτή εξασφάλισε και την άνοδό του στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

O Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν έχει χάσει ακόμα σετ στην Ουάσινγκτον, τελείωσε τον αγώνα με 13 winners και 18 αβίαστα λάθη.

Για μια ακόμα μέρα ήταν καλός όποτε χρειάστηκε, κυριάρχησε στις κρίσιμες στιγμές και «λύγισε» στο πνευματικό κομμάτι τον Περ, που μετά την απώλεια του 1ου σετ βγήκε εκτός αγώνα και ολοκλήρωσε το ματς με 38 αβίαστα λάθη και 16 winners.

Μάλιστα, ο Τσιτσιπάς, με οχτώ συνεχόμενα κερδισμένα games και bagel στο 2ο σετ, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Με την πρόκριση στα ημιτελικά του Citi Open της Ουάσινγκτον, o Τσιτσιπάς κερδίζει μία θέση στο ATP Ranking.

Ότι κι αν γίνει στη συνέχεια της διοργάνωσης, από την ερχόμενη Δευτέρα (5/8) ο κορυφαίος Έλληνα τενίστας όλων των εποχών θα κάνει ρεκόρ καριέρας καθώς ποτέ ξανά δεν έχει βρεθεί στο νούμερο 5.

Αντιθέτως, ο Σάσα Ζβέρεφ που δεν υπερασπίστηκε τον περσινό τίτλο του στην Ουάσινγκτον, θα πέσει στο Νο.7, ενώ ο Κέι Νισικόρι θα ανεβεί στο Νο.6.

Την προσεχή εβδομάδα, πάντως, ο Στέφανος θα παίξει στο Rogers Cup και καλείται να υπερασπιστεί 600 βαθμούς, καθώς πέρυσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκε από τον Ναδάλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here