«Κυπριακό» η ιστορία μιας εξαπάτησης!……της Φανούλας Αργυρού- Ερευνήτρια/Δημοσιογράφος.

0
207

Δύσκολος ο αγώνας, γιατί για 42 χρόνια ο λαός τρέφεται με αυταπάτες…

Τεράστιες οι ευθύνες της αντιπολίτευσης, η οποία οφείλει να συνενωθεί, να συσπειρωθεί και να δράσει ως πανίσχυρο μέτωπο αντίστασης στο ξεπούλημα και στην τουρκοποίηση του τόπου.

«Δύσκολος ο αγώνας για μια δίκαιη λύση που να οδηγήσει σε μια Κύπρο ελεύθερη, όπου θα διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων, είναι δύσκολος αλλά πρέπει να τον φέρουμε σε πέρας, για τη δικαίωση του λαού μας και όλων των παθόντων της τουρκικής εισβολής»…..δήλωσε σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής Δ. Συλλούρης, στα αποκαλυπτήρια μνημείου των αγνοουμένων και πεσόντων της κοινότητας Αφάνειας. (Σίγμα 11.12.2016).

Σίγουρα είναι δύσκολος, γιατί έτσι τον κατάντησαν εδώ και 42 χρόνια όλοι οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι με τις ψευδαισθήσεις, με τις αυταπάτες, με τις κοροϊδίες τους και τις παραπλανητικές ερμηνείες για το τι διαβουλεύονται στα κρυφά με τους Βρετανούς κηδεμόνες του Κυπριακού και πότε με τους βοηθούς Αμερικανούς και τους πρέσβεις τους στη Λευκωσία, από τους Προέδρους μέχρι τους……«κλητήρες» του Προεδρικού και του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δύσκολος για μια δίκαιη λύση, γιατί, για να φέρουν εις πέρας τη δικαίωση του λαού, η λύση πρέπει να είναι δίκαιη και, για να είναι δίκαιη, πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη για τους αγνοουμένους, για τους πεσόντες, για τον ξεριζωμό, για τον εποικισμό, για τις συλήσεις, προσάγοντας και δικάζοντας την Τουρκία για τα εγκλήματά της.

Αντιθέτως, με τα όσα δέχεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη σήμερα και όσα δέχθηκαν οι προκάτοχοί της, ο ένας μετά τον άλλον πιστοί στην τούρκο-βρετανική διαιρετική ΔΔΟ, από-ενοχοποιούν τον εισβολέα και κατακτητή.

Ο ένας κτίζοντας ακόμα ένα τούβλο πάνω στις υποχωρήσεις του προηγούμενου στο Προεδρικό, με τη «σύνεση» και ένοχη σιωπή όλων των πολιτικών κομμάτων.

Που αύριο, ενώ διαφωνούν με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, όπως εκφράζονται γραπτώς και προφορικώς, θα πάνε όλοι παρέα στη Γενεύη. Θυμίζοντας τη συνάθροιση που έκανε ο Μακάριος στο Λονδίνο πριν υπογράψει στις 19 Φεβρουαρίου 1959 τις Συμφωνίες Ζυρίχης/Λονδίνου, επικαλούμενος τις γνωστές «πιέσεις» και «πιστόλια στον κρόταφο», ενώ για όλα τα συμφωνηθέντα στη Ζυρίχη ήταν άμεσα ΕΝΗΜΕΡΟΣ και σύμφωνος, ενημερωμένος για το καθετί, από τον Κ. Καραμανλή μέσω του Πέτρου Μολυβιάτη…

Εκ των υστέρων……

«Άιντε και Βρετανοί δεν θέλουν ‘άλλους’ στη διάσκεψη», έγραψε ο Κώστας Βενιζέλος στον «Φιλελεύθερο» 11.12.2016. Για όσους ακόμα συντηρούν την αυταπάτη ότι οι αφελείς Αμερικανοί σχεδιάζουν για το Κυπριακό!

Αναφορικά με την τουρκική πενταμερή στην επερχόμενη Γενεύη, με την Κυπριακή Δημοκρατία απούσα και με την κυβέρνηση Αναστασιάδη εκ των υστέρων και αφού ηγέρθη θέμα να προσπαθεί να……πάρει γνωματεύσεις (!) για τη βρετανό-τουρκική απαίτηση να μην παρευρεθεί η ΚΔ, αλλά οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων!

Στο κύριο άρθρο της η Σημερινή στις 11.12.2016, με τίτλο «Γιατί τώρα είναι η ώρα της αντιπολίτευσης», έγραψε, μεταξύ άλλων, προκαλώντας την αντιπολίτευση.

«Η απόφαση του ΕΛΑΜ να αποχωρήσει πρόσφατα από το Εθνικό Συμβούλιο είναι ορθή. Λογικά, έπρεπε και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν…

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν ότι ο Ν. Αναστασιάδης είναι ο πλέον αναξιόπιστος, ανακόλουθος, ευάλωτος και ακατάλληλος, δηλ. επικίνδυνος Πρόεδρος στη διαπραγμάτευση του Κυπριακού.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν τον εμπιστεύονται και τον κατηγορούν ότι ψεύδεται στον κυπριακό λαό, αφού άλλα λέγει και αποδέχεται στο τραπέζι των συνομιλιών και άλλα, τελείως διαφορετικά, δηλώνει και ανακοινώνει στους πολίτες…

Η άνευ όρων αποδοχή των τουρκικών αξιώσεων στο δείπνο της παράδοσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Τούρκους είναι η τελευταία σταγόνα που κάνει το ποτήρι της ανοχής, της υπομονής, της σωτηρίας της Κύπρου αλλά και της οργής να ξεχειλίσει.

Τώρα είναι η τελευταία ώρα της αντιπολίτευσης να συνενωθεί, να συσπειρωθεί, να δράσει ως πανίσχυρο μέτωπο αντίστασης στο ξεπούλημα και στην τουρκοποίηση του τόπου.

Αυτή και μόνο είναι η αποστολή της σήμερα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούνται να συμπήξουν ένα αρραγές μέτωπο ανακοπής της πορείας καταστροφής της Κύπρου και να εμποδίσουν την τουρκοποίησή της:

Πρώτον, διότι η πλειοψηφία των πατριωτών Συναγερμικών και ΑΚΕΛικών διαφωνούν με οργή για τις κωλοτούμπες των ηγεσιών τους και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν σε έναν αδίστακτο, επιθετικό και ασεβή Ερντογάν.

Δεύτερον, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αγωνιούν για το μέλλον του τόπου, των παιδιών και των εγγονιών τους.

Τρίτον, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν εμπιστεύονται έναν εν παντί αναξιόπιστο και επικίνδυνο Αναστασιάδη να διαπραγματεύεται την επιβίωση και την ελευθερία του κυπριακού Ελληνισμού.

Τέταρτον, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αναζητούν ένα ισχυρό, αξιόπιστο και σοβαρό αποκούμπι για να αντλήσουν ελπίδες αντίστασης κατά της τουρκοποίησης-ισλαμοποίησης του τόπου.

κόμματα της αντιπολίτευσης μπορούν, θέλουν, τολμούν να το προσφέρουν, έστω και τώρα, στους Έλληνες; Διαφορετικά, θα είναι συνένοχα με τον ακαταλόγιστο Αναστασιάδη».

Ενιαίο κράτος

Δύσκολος ο αγώνας, ναι, ενόσω δεν έχει κανένας το πολιτικό θάρρος να στείλει στον διάολο την απαρτχάιντ ΔΔΟ.

Να απεγκλωβίσει τον λαό και το κράτος από τις κηδεμονεύσεις του Λονδίνου και τις κατευθυντήριες γραμμές του 1977, που καμία δεσμευτική ή νομική υπόσταση είχαν ή έχουν και που σκόπιμα, λανθασμένα και παραπλανητικά τις ανήγαγαν οι υποστηρικτές της ΔΔΟ σε τάχατες «Συμφωνίες», για εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων.

Να υπερασπιστούν με θάρρος την Κυπριακή Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου για ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ. Διακόπτοντας τις δηλητηριώδεις τουρκόφιλες διαπραγματεύσεις με τον μεροληπτικό αντιπρόσωπο του ΓΓ Νορβηγό Έιντε.

Υπάρχουν τέτοιοι ηγέτες; Αλλιώς, η τουρκοποίηση-ισλαμοποίηση του τόπου είναι αναπόφευκτη και συνένοχοι όλοι με τον ακαταλόγιστο και επικίνδυνο Αναστασιάδη. Και αυτό, όχι εξαιτίας όσων απορρίπτουν με επιχειρήματα την Τούρκο-Βρετανική διάλυση της πατρίδας μας, αλλά εξαιτίας όλων εκείνων που την προώθησαν και την υποστηρίζουν μαζοχιστικά, προσκυνώντας τον κατακτητή και τους συμμάχους του.

Αλλά και όλων εκείνων των πολιτικών και καθηγητών που ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί με μασημένες δηλώσεις. 

Δίχως να έχουν το θάρρος να βγουν ανοικτά και να απορρίψουν την Τούρκο-Βρετανική Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία όπως έκανε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, έστω και τώρα…

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here