Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan για τη φιλοξενία σήμερα στην Άγκυρα.

0
132

Την ώρα που η Τουρκία επιμένει να απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, γκριζάρει το Αιγαίο, μιλάει για Τούρκους στη Θράκη και μετατρέπει τη Μονή της Χώρας σε τζαμί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη επιμένουν να παρουσιάζουν τον λύκο ως αρνάκι και μιλούν για Ελληνοτουρκική φιλία, διατηρώντας στάση υποτέλειας.

Μετά την ολοκλήρωσή της συνάντησής τους που διήρκησε μια ώρα και 20 λεπτά, ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε εκ νέου για «Τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

«Προσμένουμε η θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις μας να συμβάλλει στην εκπλήρωση των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό να επιτευχθεί μια μόνιμη και δίκαιη λύση»…δήλωσε ο Σουλτάνος.

Παράλληλα, προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν υπερασπίστηκε τη διεθνή θέση ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά άφησε τον Ερντογάν να την παρουσιάζει ως ηρωική οργάνωση.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να ψελλίσει: «Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε στο θέμα αυτό, αλλά συμφωνούμε στην ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και πάνω από όλα να προστατευθούν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι».

Και μετά από όλα τα παραπάνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση δημοσίευσε φωτογραφίες από την συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο στην Άγκυρα, γράφοντας:

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan για τη φιλοξενία σήμερα στην Άγκυρα. Η συνάντησή μας είναι η τέταρτη μέσα στους τελευταίους δέκα μήνες, κάτι που αποδεικνύει πως οι δύο γείτονες μπορούμε πλέον να καθιερώσουμε αυτήν την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης»!

Υ.Γ. Οργή στην Κύπρο: Το Κυπριακό έμεινε εκτός ατζέντας στην συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Κουβέντα δεν ακούστηκε για την Κύπρο στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που εξόργισε τα αδέρφια μας στη Μεγαλόνησο.

«Η Αθήνα, σε συνεννόηση με τη Λευκωσία, άφησε το Κυπριακό ως βαρύ θέμα που δεν μπορεί να το σηκώσει η σπονδυλική τους στήλη, εκτός της ατζέντας»…είπε χαρακτηριστικά ο Δρ. Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Αναφέροντας πως κάλυψαν τα πάντα κάτω από το χαλί, καθώς δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά ούτε το Αιγαίο και ότι ουσιαστικά έχουν «παγώσει» και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα!

Ξεκάθαρα η Ελλάδα υποχώρησε υπό το πρόσχημα πως δεν θα πρέπει να…προκαλέσει την Τουρκία και έχουμε φτάσει στην αποκαλούμενη «φιλανδοποίηση». Η Τουρκία όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά θέτει υπό ομηρία και Ελληνικά νησιά!

Αλλά αυτά τα σοβαρότατα θέματα δεν συζητήθηκαν για να μην χαλάσει δήθεν το…καλό κλίμα με τους γείτονες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here