Κωνσταντοπούλου: Άμεση επανασύσταση της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

0
190

Την επανασύσταση μέσα στις επόμενες ημέρες της διακομματικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, της επιστροφής του κατοχικού δανείου και της αποκατάστασης των θυμάτων ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε στο μνημείο για τους 212 εκτελεσθέντες από Γερμανούς κατακτητές στις 24 Φεβρουαρίου 1944, στις Βίγλες Μαλλωτά Μεγαλόπολης.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καταθέτει στεφάνι στο μνημείο για τους 212 εκτελεσθέντες από Γερμανούς κατακτητές στις 24 Φεβρουαρίου 1944, στις Βίγλες Μαλλωτά Μεγαλόπολης.

Όπως τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου στον χαιρετισμό της:

«Yπάρχει ένα απαράγραπτο χρέος προς την πατρίδα μας, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Και αυτό το χρέος δεν μπορούν να το ξεχνούν και δεν μπορούν να το διαγράφουν ιδίως εκείνοι που επικαλούνται άλλα χρέη, που δεν έχει καν ακόμη αποδειχθεί ότι είναι νόμιμα και καταβλητέα».

Η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν, όχι μόνο με το να τους μνημονεύουμε, αλλά και με το να τους δικαιώνουμε με την καθημερινή πράξη και στάση, με το παράδειγμα και το υπόδειγμα της ζωής μας».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here