Κύπρια ευρωβουλευτής «ρεζιλεύει» τον ΥΠΕΞ Βενιζέλο μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!!

0
192

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) Ελένη Θεοχάρους, κατά τη διάρκεια συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την παράδοση της Ελληνικής στην Ιταλική Προεδρία στις 04/07/2014, ήγειρε ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και την απαράδεκτη αδράνεια που επέδειξε η ΕΕ και ειδικότερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κ. Θεοχάρους επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας – ΕΕ, η Τουρκία κατάθεσε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος – μέλος της ΕΕ, είναι «εκλιπούσα», δηλαδή κλινικά νεκρή. 

Ως εκ τούτου, ρώτησε πώς απάντησε η ΕΕ και η Ελληνική Προεδρία και ειδικά ο παραλαβών το έγγραφο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε σε ακόμη μια παρασπονδία που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη χώρας.

Πρόκειται για την παραχώρηση άδειας εισόδου στην Τουρκία σε ευρωπαίους πολίτες, κατόχους Κυπριακών διαβατηρίων μόνο μετά από έγγραφη παραδοχή του όρου «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου» εκ μέρους των, αντί του ορθού, δηλαδή Κυπριακή Δημοκρατία.

Συναφώς, η κ. Θεοχάρους ρώτησε ποιες ενέργειες έγιναν από την Ελληνική Προεδρία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει απάντηση…..

Από την πλευρά της, η κ. Θεοχάρους επισημαίνει τα εξής:

«Κατανοώ ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω της στάσης του κ. Βενιζέλου, όμως, σε πολύ πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία πεισματικά η Τουρκία επιδιώκει να διαλύσει και είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε. Και αυτό πράττουμε».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ που έκανε ρόμπα τον κ. Βενιζέλο (δεν ήταν παρόν) μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενώπιον όμως του Σαμαρά, δέχθηκε στις 04/07/2014 ένα τηλεφώνημα από τον Κύπριο ΥΠΕΞ, σύμφωνα με πληροφορίες του olympia.gr.

Σε αυτό το τηλεφώνημα λοιπόν, της μετέφερε την αντίδραση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, με τον κ. Κασουλίδη να την επιπλήττει, επειδή προασπίστηκε την Κύπρο έναντι της Τουρκίας!

Οι ίδιες πηγές μας έλεγαν ότι το τηλέφωνο πήρε «φωτιά» καθώς η συνομιλία Κασουλίδη – Θεοχαρους ήταν ιδιαίτερα έντονη και από τις δυο πλευρές….

Όλως περιέργως πάντως, το θέμα δεν έχει πάρει διαστάσεις στην Ελλάδα, αν και αφορά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό εξωτερικών της χώρας, με βαρύτατες καταγγελίες. ΓΙΑΤΙ άραγε;;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Όταν όμως πληροφορήθηκε πως μετά την παρέμβαση της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έμαθε πώς ο κ. Βενιζέλος ζητά τον «αποκεφαλισμό» της από την ηγεσία του Κυπριακού κόμματος, του απάντησε μέσω facebook πώς «ούτε η χούντα των φασιστοειδών του 1967 δεν μου έκλεισε το στόμα. Δεν είμαι κανένας νομάρχης για να με πάψει».

Είναι αυτό που λένε πληρωμένη απάντηση της Ελένης Θεοχάρους!!

Δείτε την απάντηση στο facebook:

Τα συμπεράσματα δικά σας…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here