Κύπρος: Κράτος και Πολίτες προσφέρουν 11 εκατ. ευρώ για να ξαναχτιστεί το Μάτι.

0
863

Έργα αναδόμησης και ανασυγκρότησης στην κοινότητα Μάτι Αττικής, που πλήγηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές και 102 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, θα γίνουν με τη συμβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως γράφει ο Άγγελος Νικολάου στον «Φιλελεύθερο», χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία της ειδικής επιτροπής που έχει ορίσει το Υπουργικό Συμβούλιο για τον χειρισμό του θέματος της παροχής βοήθειας, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνεδρία εξετάστηκαν τρόποι αποτελεσματικής υλοποίησης της σχετικής Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 27 Αυγούστου 2020.

Κατά τη χθεσινή συνεδρία της διυπουργικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν και τεχνοκράτες/υπηρεσιακοί, αναφέρθηκε ότι θέση και προτίμηση της δικής μας πλευράς είναι η Ελληνική Κυβέρνηση να ετοιμάσει τα σχέδια και να προκηρύξει τις προσφορές και ότι τις πληρωμές προς τους εργολάβους θα τις αναλάβει η Κυπριακή Κυβέρνηση η οποία, μέσω του Διευθυντή Έργου που θα οριστεί και μέσω της διυπουργικής επιτροπής, θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των έργων.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here