Μάρτυρας καταθέτει και επιβεβαιώνει το συμβόλαιο εκτέλεσης Βαξεβάνη: «O Φουρθιώτης ήθελε να τον σκοτώσει».

0
290

Το Συμβόλαιο Εκτέλεσης κατά του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη κατ’ εντολή του Μένιου Φουρθιώτη, επιβεβαίωσε με επίσημη κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση.

Πρόκειται για κατάθεση «φωτιά» που επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στον Κώστα Βαξεβάνη.  Ότι δηλαδή ο Μένιος Φουρθιώτης έψαχνε να βρει ανθρώπους στον κόσμο της νύχτας για να εκτελέσουν συμβόλαιο εκτέλεσης σε βάρος του Βαξεβάνη και ενός ακόμη προσώπου αλλά και να πυροβολήσουν το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, ώστε η ΕΛ.ΑΣ να επιστρέψει την αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρέσει μερικές μέρες πριν.

Ο μάρτυρας, φέρεται να κατέθεσε στο Τμήμα Δίωξης και Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ τον περασμένο Οκτώβρη. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, «στις αρχές Μαρτίου του 2021, 10 με 15 μέρες πριν από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη», συνάντησε τυχαία στον Πειραιά ένα πρόσωπο το οποίο απασχολείται ως οδηγός ταξί.

Το πρόσωπο αυτό φέρεται σύμφωνα με το μάρτυρα να του είπε ότι είχε συναντηθεί με το Φουρθιώτη έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο και «του πρότεινε (ο Φουρθιώτης) να πάει να πυροβολήσει το σπίτι του έναντι χρηματικής αμοιβής προκειμένου να πάρει πίσω την αστυνομική του προστασία».

Τις μέρες εκείνες πράγματι η ΕΛ.ΑΣ είχε αφαιρέσει την αστυνομική φρουρά από τον παρουσιαστή έπειτα από το σάλο που είχε ξεσπάσει μετά και τα δημοσιεύματα του «documentonews.gr».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here