Μέγα Φιάσκο ο Ανασχηματισμός!

0
306

Πολιτικά άκυρος και Μέγα φιάσκο φαίνεται ότι εξελίσσεται ο ανασχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης τελικά δεν δέχεται την πρόταση του πρωθυπουργού και δεν μπαίνει στην κυβέρνηση, όπως είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές για τη μεταγραφή του κ. Αποστολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ όπως είναι προφανές το «χαρτί» που επιχείρησε να παίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάηκε μέσα σε λίγες ώρες.

-Πώς ο ναύαρχος Ε. Αποστολάκης ως νέος «Κανάρης» έβαλε «μπουρλότο» στον Κ. Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τη δήλωσή του, ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση καθώς είχε τεθεί ως προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση.

Την απόφαση να μην αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας κοινοποίησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες»…είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

-Ηρωική έξοδος Κικίλια  από το υπουργείο υγείας γιατί αρνήθηκε να υπογράψει τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Προτίμησε  να αλλάξει υπουργείο ο Βασίλης Κικίλιας παρά να υποκύψει στις πιέσεις να υπογράψει το νέο κυνήγι μαγισσών που ξεκινά η σημερινή κυβερνήσει με τις αναστολές εργασίας από αύριο πρώτη Σεπτέμβρη, των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Αυτός είναι και ο λόγος που βιαζόντουσαν να ανακοινωθεί σήμερα ο ανασχηματισμός. Για να μπορέσουν από αύριο να προχωρήσουν κανονικά οι αναστολές εργασίας.

-Ο Κ.Μητσοτάκης τέλειωσε τον Α. Στεφανή γιατί αντιτάχθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ΕΔ!

Ένα από τα πρόσωπα που αποχώρησαν από την κυβέρνηση είναι αυτό του Αλκιβιάδη Στεφανή, με τον Νίκο Χαρδαλιά να παίρνει τη θέση του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και στρατηγός εν αποστρατεία, πρώην αρχηγός ΓΕΣ, μπορεί να είχε άριστες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και ήταν ο «σύνδεσμος» των στρατιωτικών με την κυβέρνηση για την προώθηση αιτημάτων τους, παρόλα αυτά είδε την πόρτα της εξόδου διότι φέρεται να είναι αντισταθεί σθεναρά στην επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον Στρατό.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Νίκο Χαρδαλιά η υποχρεωτικότητα είναι προδιαγεγραμμένη. Και όπως λένε οι πηγές χαριτολογώντας: «Ο Χαρδαλιάς θα εμβολιάσει και τις πέτρες»!

-Το σκεπτικό Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση του Πλεύρη-Γιατί κρίθηκε καταλληλότερος για το υπουργείο υγείας.

Ο Μητσοτάκης του δίνει την ευκαιρία να γίνει Υπουργός σε ένα υπουργείο που ετοιμάζεται να σηκώσει το πολιτικό βάρος της αναστολής εργασίας των ανεμβολιαστων υγειονομικών.

Επιπλέον με το παρελθόν που έχει όσο αφορά τις απόψεις του για τα εμβόλια ειναι ίσως ο καταλληλότερος άνθρωπος να μιλήσει και να πείσει τους ακραίους αντιεμβολιαστες  (τη μερίδα εκείνη των πολιτών που η κυβέρνηση θεωρεί ψεκασμένους) να κάνουν το εμβόλιο καθώς ξέρει τον κώδικα επικοινωνίας τους.

Όταν ο Χούντο-Αναθρεμμένος Θάνος Πλεύρης μιλούσε…κατά του εμβολίου της γρίπης το 2010…επειδή ήταν καινούριο και δεν είχε δοκιμαστεί…

Τώρα το 2021 το Μητσοτάκης τον έκανε Υπουργό Υγείας!…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:  Κατά τα άλλα, ο Πρωθυπουργός ξέχασε κάτι ουσιαστικό, καίριο, το οποίο θα τον καθιστούσε σοβαρό και άξιο προσοχής. Λησμόνησε να ανασχηματίσει τον εαυτό του. Αμέλησε να υποβάλλει την παραίτησή του και να οδηγήσει την πατρίδα μας και το λαό μας σε εκλογές.

Στον ορίζοντα φαίνεται το τέλος του…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Ευάγγελος Αποστολάκης: Παρασκήνιο και Ανασχηματισμός – Γ. Μιχαηλίδης – Κ. Πουλακίδας και Φ. Κλαυδιανός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here