Μίχαλος: Αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική η απόφαση διαγραφής μου.

0
211

Αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την απόφαση διαγραφής του από τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Kontra» και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

«Πρώτα απ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Π.Ε. της ΝΔ συμμετέχω εξ οφίτσιο, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην ΠΕ του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων» ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

«Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις» τόνισε ο κ. Μίχαλος.

«Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα «ατοπήματα» όπως:

1.Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!

2.Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!

3.Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.

4.Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!

5.Και το κυριότερο, «κατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός».

Εν πολλοίς, σημείωσε ο κ. Μίχαλος, «ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. 

Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις». 

Υ.Γ. Παπαδημούλης για την διαγραφή Μίχαλου: Ένα ακόμη τραγικό αυτογκόλ της ΝΔ.

«Αυτά που είπε ο Κ. Μίχαλος τα συμμερίζεται και η μεγάλη πλειοψηφία του ΕΛΚ. Θα τους διαγράψει κ αυτούς ο Μητσοτάκης» διερωτάται ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter για την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μίχαλου από τη Νέα Δημοκρατία επειδή είχε τοποθετηθεί θετικά τόσο για τη συμφωνία του Eurogroup όσο και για το Μακεδονικό, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά οφέλη για την οικονομία.:

«Αυτά που είπε ο Κ. Μίχαλος, αξιολογώντας θετικά την απόφαση του Eurogroup , τη συμφωνία για το Μακεδονικό κ κατά της εκλογολογίας, τα συμμερίζεται και η μεγάλη πλειοψηφία του ΕΛΚ. Θα τους διαγράψει κ αυτούς ο κ. Μητσοτάκης; Ένα ακόμη τραγικό αυτογκόλ της ΝΔ». 

Υ.Γ.1. Κατάντια Μητσοτάκη! Διέγραψε τον Μίχαλο από τη ΝΔ!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here