Μαγειρεύουν νέο εκλογικό νόμο λόγω της Δημοσκοπικής κατάρρευσης!

0
321

Οι τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις φέρνουν τη ΝΔ στο 27% -29%… Ζητούν από τον Μητσοτάκη να κατεβάσει την αυτοδυναμία στο 35% (από 38%)!

Νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου «ψήνεται» από την κυβέρνηση! Η συζήτηση (για την οποία ορισμένοι υπουργοί που καταλαβαίνουν από δημοσκοπήσεις έχουν πάρει μολύβι και χαρτί) έχει ανάψει και αποδεικνύει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να πιάσει το 38% που είναι το όριο της αυτοδυναμίας!

Για το θέμα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και επιχειρηματικοί παράγοντες που ενδιαφέρονται για τον δημόσιο βίο και έχουν επικοινωνία με το Μαξίμου. Οι παράγοντες αυτοί πραγματοποιούν δικές τους μεγάλες δημοσκοπήσεις με δείγμα άνω των 3.000 ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ψηφίσει στη Βουλή εκλογικό νόμο, καταργώντας την απλή αναλογική με την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές και ότι έχει δηλώσει πως θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές.

Τώρα όμως τον «υποχρεώνουν» να «ξεψηφίσει» και να κατεβάσει και άλλο το όριο της αυτοδυναμίας στο 35% (από 38% που προβλέπει ο νόμος Μητσοτάκη).

Ο λόγος είναι ότι οι δημοσκοπήσεις και οι εκτιμήσεις επιτελικών του Μαξίμου δείχνουν ότι η ΝΔ δεν μπορεί να πιάσει το 38%-άλλωστε οι τελευταίες κρυφές δημοσκοπήσεις την φέρνουν στο 27%-29% και καμία αναγωγή δεν την ανεβάζει πάνω από το 34%.

Επί της ουσίας φαίνεται ότι το σχέδιο Μητσοτάκη για δύο συνεχείς εκλογές και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ απλώς δεν βγαίνει. Με το νόμο Μητσοτάκη θα έχουμε ακυβερνησία…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δημοσκόπηση Prorata: Η ακρίβεια μειώνει την διαφορά ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση PRORATA Ιανουαρίου 2022: Στο 7% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της εταιρείας PRORATA, που διεξήχθη από τις 12 έως 14 Ιανουαρίου και που δημοσιεύει η ιστοσελίδα iEidiseis.

Ειδικότερα, ακρίβεια (42%) και πανδημία (40%) αναδεικνύονται ως τα πιο βασικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, με το ζήτημα της ακρίβειας να υπερφαλαγγίζει την πανδημία, για πρώτη φορά μετά από δυόμισι περίπου χρόνια.

Όπως φαίνεται από τις απαντήσεις τους όταν ερωτήθηκαν για τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα (έχοντας δυνατότητα 3 επιλογών) οι πολίτες κατατάσσουν τα προβλήματα με σειρά βαρύτητας ως εξής:

42% Ακρίβεια

40% Πανδημία covid-19

28% Χαμηλοί μισθοί – Συνθήκες Εργασίας

22% Διαφθορά και Θέματα Διαφάνειας

18% Εθνικά Θέματα (π.χ. Ελληνοτουρκικά)

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση ΕΔΩ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here