Μαινόμενος Γεωργιάδης: Απεκάλεσε «αγράμματο» τον Τσίπρα στη Βουλή.

0
236

Σε ακόμα ένα κρεσέντο δημιουργίας εντυπώσεων προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Με αφορμή τη λέξη «τσιρίζοντας» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να αποτυπώσει τον τρόπο με τον οποίο μίλησε νωρίτερα ο υπουργός, ο τελευταίος ζήτησε τον λόγο «επί προσωπικού», προσπαθώντας ωστόσο – χάρη και στην ανοχή που έδειξε το προεδρείο της Βουλής – να αποδομήσει, με όποιον τρόπο μπορούσε, ότι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη δική του ομιλία.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης, σε πολύ υψηλούς τόνους, δεν δίστασε να επιτεθεί με ακραίες και αγοραίες εκφράσεις κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων ως «αγράμματο», ενώ έθεσε και θέμα ευφυίας για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς «δεν καταλαβαίνει» τι διαβάζει.

Ζήτησε μάλιστα  από τον πρώην υπουργό Οικονομικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να κάνει μαθήματα στον πρόεδρό του.

«Κύριε Τσακαλώτε κλείστε τον Τσίπρα σε ένα δωμάτιο κάντε του κανονικό φροντιστήριο που παραμένει ο ίδιος αγράμματος Τσίπρας»…είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε σε ανάλογο ύφος και περιεχόμενο κατά του Αλ. Τσίπρα:

«Από την πρώτη μέρα ήρθε στη Βουλή και είπε πάλι ένα κάρο ανοησίες για τη ΔΕΗ που δεν καταλαβαίνει…Απόδειξη ότι δεν κατάλαβε ότι είναι άλλο οι επενδύσεις και άλλο η λειτουργική κερδοφορία…και όταν τα μάθει από την αρχή τα ξαναλέμε…Ο κ. Τσίπρας είπε και το αμίμητο: ότι γι’ αυτό δεν πείθεται η ψήφος στις νεανικές ηλικίες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Έλα Χριστέ και Παναγία!

Ο άνθρωπος που χάνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις, όλων των εταιριών από το 2016 μέχρι σήμερα…Και που σε όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις του ρίχνει ο Μητσοτάκης 15 μονάδες και 12 και 14…Έχει το θράσος να κάνει μαθήματα στη Νέα Δημοκρατία για τις δημοσκοπήσεις…Από αυτό και μόνο να καταλάβετε για ποιο βαθμό ευφυΐας μιλάμε και αν μπορεί να παρακολουθήσει ή όχι αυτός το δικό μου το επίπεδο».

Νωρίτερα ο υπουργός είχε πει για τον Αλέξη Τσίπρα πως «δεν του έδωσαν αγωγή από το σπίτι» του, καθώς και ότι «μιμείται τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου για να πάρει ψήφους».

Μετά το κρεσέντο του κ. Γεωργιάδη, τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος απαξίωσε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση στον υπουργό. «Δεν θα απαντήσω στον κ. Γεωργιάδη που χαρακτηρίζει αγράμματο τον πρώην πρωθυπουργό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος, ζητώντας ταυτόχρονα την απαιτούμενη «προστασία» από το προεδρείο, λέγοντας: «Πρέπει το προεδρείο να προστατέψει την αίθουσα από τέτοιες αντιπαραθέσεις».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Αλέξης Τσιπρας είπε ότι άκουσε το όνομά του 40 φορές από τους υπουργούς της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «οι περισσότεροι εξ’ αυτών ανέβηκαν σε αυτό εδώ το βήμα για να εκτοξεύσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο – χαρακτηριστικότερος ο κύριος Γεωργιάδης τσιρίζοντας – επιθέσεις και ύβρεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here