Μεγαλειώδες ΟΧΙ του Πανεπιστήμιου Πατρών στον υπουργό Παιδείας!

0
645

Ηχηρό ράπισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών κατά του «μνημειώδους προχειρότητας, αδιαφάνειας, ασάφειας και έλλειψης τεκμηρίωσης» σχεδίου νόμου του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου.

Με 23 ψήφους κατά, 10 υπέρ και 1 λευκή, το ανώτατο θεσμικό όργανο του Πανεπιστημίου απέρριψε κατηγορηματικά την επιχειρούμενη «αναδιάρθρωση» του Πανεπιστημίου Πατρών, μέσω της συγχώνευσής του με τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Το σαφέστατο ΟΧΙ της Συγκλήτου δεν μπορεί ούτε να αμφισβητηθεί, ούτε να παρερμηνευτεί, ούτε εκληφθεί ως…..ΝΑΙ και αναμένεται να υποχρεώσει τον κ. Γαβρόγλου, να αποσύρει αμέσως από το προς κατάθεση σχέδιο νόμου το επίμαχο κεφάλαιο, που αφορά στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η απόφαση της Συγκλήτου θέτει επί τάπητος και το αγεφύρωτο χάσμα που χωρίζει πλέον τη μεγάλη πλειονότητα της Πανεπιστημιακής κοινότητας με τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες βρίσκονται στη δίνη του κυκλώνα.

Δέχονται πανταχόθεν πυρά, επειδή «δεν λειτούργησαν ως θεματοφύλακες της αξιοπρέπειας και της ιστορίας του Πανεπιστημίου», αλλά ως «Δούρειος Ίππος» και «τοποτηρητές του υπουργείου».

Το κλίμα για την πρύτανη  Β. Κυριαζοπούλου, είναι βαρύ και στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, που εσχάτως μεταπήδησε, ενώ απογοητευμένη φέρεται και η φίλη της, Αχαιός βουλευτής και αν. υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here