ΜΕΓΑΛΗ Αποτυχία με τις πυρκαγιές: Ψάχνουν να βρουν τον Mουτζούρη-Χρυσοχοΐδης, Χαρδαλιάς ή Κολοκούρης;

0
319

Μαξίμου μετά την αποτυχία και στην επικοινωνιακή διαχείρισή τους…

Γιατί μπορεί τα (καλοταϊσμένα) ΜΜΕ, όπως και ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, να είδαν «πρωτόγνωρες» συνθήκες, οι Υπουργοί (σ.σ. Χαρδαλιάς) ανέμους έξι μποφόρ όταν δεν κουνιόταν φυλλαράκι, μπορεί, οψίμως, Κυριάκος Μητσοτάκης και κυβερνητικά φερέφωνα να ανακάλυψαν την «κλιματική αλλαγή», αλλά η οργή των πολιτών για την παντελή απουσία του κρατικού μηχανισμού, δεν μπορεί να κρυφτεί.

Ειδικά, η χθεσινή αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Βαρρυμπόμπη και η εξάπλωσή της με…«0» μποφόρ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όχι μόνο ανάμεσα σε υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά και εντός Μαξίμου.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της  «Kifisia Press», στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν από τώρα τον μουτζούρη, την Ιφιγένεια που θα πρέπει να θυσιαστεί για μπορέσει να προστατευτεί, κυρίως, η εικόνα του πρωθυπουργού.

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμαινε η φράση στο χθεσινό διάγγελμα Μητσοτάκη: «Θα υπάρξει χρόνος και για κριτική και για αυτοκριτική.  Αλλά όχι τώρα».

Χρυσοχοΐδης, Χαρδαλιάς και Κολοκούρης

Στο κάδρο, εκ των πραγμάτων, βρίσκονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που δεν έχει και πολλές συμπάθειες στο Μαξίμου, ειδικά μετά τις τελευταίες συνεχόμενες αποτυχίες στα θέματα της ασφάλειας, αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των δύο, με πιθανότερο τον Μ. Χρυσοχοΐδη, στο πλαίσιο ενός ανασχηματισμού, αναμένεται να μετακινηθεί από τη θέση του.

Ωστόσο, μέχρι τότε είναι πολύ πιθανόν να την «πληρώσει» όχι μέλος της κυβέρνησης αλλά της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με το όνομα του αρχηγού Στέφανου Κολοκούρη, να ακούγεται όλο και περισσότερο ως πιθανότερος μουτζούρης.

Και αυτή τη φορά ο κ. Κολοκούρης, δεν φαίνεται ότι θα έχει την τύχη που είχε ο καρατομηθείς επί ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της καταστροφής στο Μάτι, αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, όταν επί κυβέρνησης ΝΔ επέστρεψε ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη….

ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Με πολιτικά εγκαύματα ο εξαφανισμένος  Μ. Χρυσοχοΐδης.

Την Τρίτη ήταν δίπλα στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και αλληλοσυγχαίρονταν δημόσια.

Μετά, όταν φάνηκε ότι ο έλεγχος χάθηκε και ότι δεν υπήρχε περιθώριο για επικοινωνιακό κουκούλωμα της καταστροφής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εξαφανίστηκε από το κάδρο.

Όσο όμως και αν απομακρυνθεί από τη φωτιά, δύσκολα θα απαλλαγεί από τις ευθύνες που του αναλογούν. Στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους για να τους φορτώσουν το ανάθεμα  και να βγάλουν λάδι τον Πρωθυπουργό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here