ΜΕΓΑ ΦΙΑΣΚΟ η αγορά των 15 νέων αεροσκαφών Air Tractors: Δεν μπορούν να επιχειρήσουν λόγω…ισχυρών ανέμων!!….

0
550

Περιμένουν τα Canadair από την…Θεσσαλονίκη.

Και τώρα το λεκανοπέδιο της Αττικής θα περιμένει τα Canadair που θα έρθουν από Θεσσαλονίκη για να σβήσουν την φωτιά στο μέτωπο της Πεντέλης-Ντράφι γιατί απλά τα «φοβερά και τρομερά» Air-tractors  δεν μπορούν να πετάξουν γιατί έχει ανέμους!

Λες και όταν αγοράζει κάποια χώρα πυροσβεστικά πρέπει να κλείνει συμφωνία ότι θα  σβήνει την φωτιά μόνο αν δεν έχει άνεμο!

Αυτή δυστυχώς η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ μας για τα συγκεκριμένα Air Tractors, τα οποία  δεν σβήνουν ούτε ψησταριά καθώς τα αεροσκάφη δεν είναι κατάλληλα για πυροσβεστικά καθώς σχεδιάστηκαν μάλλον για…ψεκασμούς ενώ μεταφέρουν μόνο μέρος του νερού που μπορούν να φέρουν τα CL-415 (δηλαδή το μισό) και κλάσμα του αντίστοιχου φορτίου που μπορούν να φέρουν αεροσκάφη όπως το BE-200 ή το IL-76.

Στην περιοχή της φωτιάς στην Πεντέλη πνέουν ισχυροί άνεμοι αναφέρει η πυροσβεστική και έτσι τα Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν.

Έτσι δόθηκε εντολή να σηκωθούν δύο Canadair από Ελευσίνα και άλλα δύο από Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα ελικόπτερα, ενώ ενισχύονται και με άλλα ελικόπτερα από την περιφέρεια.

Σημειώναμε τότε:

«Ερωτήματα προκλήθηκαν από τη νέα ξαφνική ανακοίνωση ότι η Ελλάδα θα προμηθευτεί 15 αεροσκάφη αεροπυρόσβεσης Air Tractor AT-802  τα οποία μάλιστα η Κυβέρνηση φρόντισε να τα διαφημίσει ως το νέο «εργαλείο» στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Αφορμή η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» στην Θράκη μετά την περιοδεία του στη Ροδόπη και τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου IGB.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για τα 15 πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors (11 αμφίβια με πλωτήρες και 4 με τροχούς) με τα οποία η κυβέρνηση κατά το σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου αποφάσισε να ενισχύσει το στόλο των εναέριων μέσων.

Το θέμα είναι με ποιες διαδικασίες η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε την προμήθεια  των αεροσκαφών  και ποιος κρύβεται από πίσω από αυτή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here