ΜΕΓΑ ΦΙΑΣΚΟ η επιστράτευση του Ιδιωτικού Τομέα…του Ανδρέα Ξανθού πρώην Υπουργού Υγείας.

0
612

Με προχθεσινό (12/03/2021) έγγραφο του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας μετακινεί ειδικευόμενους γιατρούς από νοσοκομεία αιχμής (Ιπποκράτειο, Λαϊκό) στην ιδιωτική κλινική «Λητώ» η οποία υποτίθεται ότι από την Πέμπτη 11/3 δέχεται περιστατικά  covid για να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ.

Όταν έγινε στον Υπουργό Υγείας η ερώτηση για το αν μπορεί μια ιδιωτική κλινική που δεν έχει παθολογικά ή πνευμονολογικά τμήματα και εμπειρία στις λοιμώξεις  (όπως το «Λητώ»)  να νοσηλεύσει αξιόπιστα ασθενείς με covid,  η απάντηση ήταν αυτό θα γίνει από ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό  του Ομίλου στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κλινική. Δεν πέρασαν ούτε δύο μέρες για να αποκαλυφθεί η κοροϊδία.

Αντί να μεριμνήσει ο ιδιοκτήτης  για την επάρκεια γιατρών  και την ποιοτική φροντίδα των ασθενών που υποδέχεται η κλινική του,  με διπλάσιο νοσήλειο μάλιστα, σπεύδει το Υπουργείο Υγείας να αποδυναμώσει τα Δημόσια Νοσοκομεία για να του εξασφαλίσει δωρεάν γιατρούς.

Ο ορισμός της «μεροληψίας» υπέρ του  κρατικοδίαιτου  Iδιωτικού Tομέα Yγείας. Την ώρα που η Δημόσια περίθαλψη και το προσωπικό της έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές τους.

Όπως και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης πριν λίγους μήνες, έτσι και τώρα η «συνεργασία» του ΕΣΥ με τον Iδιωτικό Tομέα εξελίσσεται σε φιάσκο. Αυτό δεν είναι ουσιαστική συμβολή στη μάχη κατά  της  πανδημίας, αλλά   εκ τους ασφαλούς κερδοσκοπία με πολιτικές πλάτες. 

Ως εδώ λοιπόν με την ανεύθυνη, ιδιοτελή και τραγικά κατώτερη των περιστάσεων διαχείριση της κρίσης. Τώρα, πριν καταρρεύσει ολοσχερώς το ΕΣΥ στο Λεκανοπέδιο, απαιτείται σχέδιο έκτακτης ανάγκης και  επιστράτευση όλων των διαθέσιμων υγειονομικών δυνάμεων της χώρας (Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα και Ενόπλων Δυνάμεων) στη μάχη κατά της πανδημίας.

ΤΩΡΑ επίταξη του «Ερρίκος Ντυνάν» και πλήρης αξιοποίηση ενός Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Αθήνας  αποκλειστικά για περιστατικά covid. 

Μόνο έτσι μπορεί θα αποφύγουμε να εξελιχθεί  το 3ο επιδημικό κύμα σε μια νέα υγειονομική τραγωδία, αυτή τη φορά στην Αττική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here