«Μελετώ τη μακροζωία για 35 χρόνια και αυτός είναι ο Νο1 Κανόνας Διατροφής για μια μακρά και υγιή ζωή»-Τι αποκαλύπτει ειδικός.

0
148

Ο Valter Longo μελετά τη μακροζωία στην Ιταλία εδώ και πολλά χρόνια. Έχοντας μεγαλώσει σε περιοχές όπως το Molochio της Καλαβρίας, θα έλεγε κανείς ότι ενδιαφέρεται για το πώς να ζήσει περισσότερο και καλύτερα. Μετά από πολυετή μελέτη, εξηγεί ποιο θεωρεί ότι είναι το καλύτερο πλάνο διατροφής για να εξασφαλίσετε μια μακρά και υγιή ζωή.

Το 1989, ο Longo ξεκίνησε επίσημα να ερευνά τι χρειάζεται κανείς για να φτάσει τα 100 χρόνια και άνω. Τώρα, είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Μακροζωίας και Καρκίνου στο Ινστιτούτο Μοριακής Ογκολογίας IFOM στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Ο Longo είναι επίσης διευθυντής του Ινστιτούτου Μακροζωίας της Σχολής Γεροντολογίας Leonard Davis στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας-Λος Άντζελες.

Η Ιταλία είναι το ιδανικό μέρος για την εργασία του Longo, καθώς υπάρχουν αρκετές περιοχές όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένης της Σαρδηνίας, η οποία είναι μία από τις πρώτες περιοχές που χαρακτήρισε ο ερευνητής μακροζωίας Dan Buettner ως «Μπλε Ζώνη».

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διατροφή Blue Zone και άλλες υγιεινές συνήθειες για μακροζωία - nutritionandhealth.care

Ένα από τα μεγαλύτερα συμπεράσματα του Longo στις μελέτες του είναι ότι «η διατροφή είναι μακράν η πιο σημαντική». Ο ίδιος εξηγεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διατροφής για τη μακροζωία.

Η «διατροφή μακροζωίας» που ακολουθεί ο Valter Longo.

«Σας προτείνω αυτό που ονομάζω διατροφή μακροζωίας, η οποία αντλεί στοιχεία από πολλά διαφορετικά διατροφικά μοντέλα», λέει ο Longo. «Και από τη διατροφή Okinawa και από τη μεσογειακή διατροφή».

Η ιδανική διατροφή για τη μακροζωία που προτείνει ο Longo θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

How To Combat Nutritional Deficiencies On a Vegan Diet? – HealthAid®

-Να βασίζεται κυρίως σε φυτικά τρόφιμα (vegan).

-Σχετικά χαμηλή πρόσληψη φρούτων, αλλά υψηλή πρόσληψη λαχανικών.

-Να περιλαμβάνει όσπρια.

-Να περιλαμβάνει ξηρούς καρπούς.

-Να περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως.

-Κατανάλωση ψαριού 3 ή 4 φορές την εβδομάδα.

-Περιορισμός ζωικών προϊόντων

Από την ηλικία των 20 ετών έως τα 70, ο Longo συνιστά επίσης οι άνθρωποι:

-να αποφεύγουν το κόκκινο και το λευκό κρέας,

-να καταναλώνουν 2 ή 3 αυγά την εβδομάδα το πολύ,

-να περιορίσουν το τυρί και τα ζωικά προϊόντα.

Οι 5 τροφές που αποφεύγει ο ειδικός στη μακροζωία.

Σύμφωνα με τον Valter Longo, υπάρχουν ορισμένες τροφές που πρέπει να περιορίσουμε, τις οποίες ο ίδιος αποκαλεί «προβληματικές».

Αυτές είναι:

Μακροζωία: Αποφύγετε τα 5 «π», λέει κορυφαίος γιατρός - HealthStat.gr

-Πατάτες

-Ζυμαρικά

-Πίτσα

-Πρωτεΐνη

-Ψωμί

«Πιστεύω ότι είναι πολύ καλά συστατικά» λέει «απλά τυχαίνει να είναι προβληματικά επειδή οι άνθρωποι τρώνε τεράστιες ποσότητες και μετατρέπονται πολύ γρήγορα σε σάκχαρα».

Ο Longo πιστεύει επίσης ότι η ασφαλής διαλειμματική νηστεία συμβάλλει στη μακροζωία. «Συνιστώ 12 ώρες νηστείας την ημέρα. Ας πούμε ότι τρώτε μεταξύ 8 π.μ. και 8 μ.μ. ή 7 π.μ. και 7 μ.μ.» και υποστηρίζει την περιοδική εφαρμογή μιας διατροφής που μιμείται τη νηστεία για 5 ημέρες κάθε φορά.

Η διατροφή που μιμείται τη νηστεία περιλαμβάνει τη λήψη τροφής «με υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη και χαμηλή σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και θερμίδες», σύμφωνα με το USC Leonard Davis School of Gerontology.

Μια Πρόσφατη Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications (στην οποία ο Longo ήταν ανώτερος συγγραφέας) διαπίστωσε ότι η υγεία των ποντικών – που ακολουθούσαν τη διατροφή που μιμείται τη νηστεία-συνδέθηκε με μειωμένη βιολογική ηλικία και χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών όπως καρκίνος, διαβήτης και καρδιοπάθειες.

«Αυτές οι περίοδοι νηστείας ήταν πιθανώς το κλειδί για τη διατήρηση της λειτουργικότητας και τη διατήρηση της νεότητας»…λέει ο Longo.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here