Μετά τα πανηγύρια Τριπλή Κατραπακιά για την Κυβέρνηση! Κροσέ από Γαλλία, ντιρέκτ από Γερμανία, νοκ άουτ από ΗΠΑ.

0
354

Κατέρρευσαν τα κυβερνητικά όνειρα εν μια νυκτί….Θα αρχίσει πάλι ο Σύριζα τους χορούς στο Σύνταγμα;

Μέσα σε ένα 24ωρο και μόνο δυο μέρες μετά την επέκταση της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας ήρθε τριπλή εθνική κατραπακιά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με πομπώδεις λόγους και πανηγυρικές δηλώσεις θέλησαν να μας πείσουν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα πως πλέον πρέπει να είμαστε…ατρόμητοι γιατί θα μας φυλάνε και Αμερικάνοι και Γάλλοι από τον κακό γείτονα.

Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι και οι δύο «σωματοφύλακές» μας…. έστριψαν δια του αρραβώνος, που έλεγε και ο συγχωρεμένος Ντίνος Ηλιόπουλος στην αλήστου μνήμης Ελληνική Κινηματογραφική επιτυχία.

Γιατί η Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ είναι «λεόντειος» υπέρ των συμφερόντων των ΗΠΑ και δεν εξασφαλίζει την Ελλάδα. Απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στο άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Αρχικά το Γαλλικό ΥΠΑΜ έλυσε τον γρίφο του θέματος της ΑΟΖ σε σχέση με την συμφωνία Αθήνας-Παρισίων ξεκαθαρίζοντας πως «η AOZ δεν εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 2 της Ελληνογαλλικής συμφωνίας»…

Και τώρα πολιτικοί, αναλυτές, διεθνολόγοι, ειδικοί και λοιποί αναζητούν τρύπα να κρυφτούν!

Και τώρα τα πανηγύρια αλλάζουν στρατόπεδο…

Στην Βουλή ο κ. Τσίπρας είχε πει:

«Το Άρθρο 2 προβλέπει στήριξη μόνο στα 6 ναυτικά μίλια. Η Τουρκία όμως προκαλεί στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ. Αν είχαμε αυτήν την συμφωνία πριν από την περίοδο της κρίσης το 2020, το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό θα ήταν υποχρεωμένο να μας συνδράμει; Η απάντηση είναι όχι»…

Θα αρχίσει πάλι ο Σύριζα τους χορούς στο Σύνταγμα;

Και σαν να μην έφτανε το στραπάτσο με την Ελληνογαλλική συμφωνία σήμερα τα άστρα δεν ήταν καλά για τον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του.

Δεύτερο χαστούκι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να διαμηνύει «βρείτε τα» σε Αθήνα και Άγκυρα νίπτοντας τας χείρας του για το πολεμικό κλίμα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αλλά η 16η Οκτωβρίου 2021 δεν τελειώνει με τίποτα για το δύσμοιρο Μαξίμου! Πριν νυχτώσει ήρθε και τρίτη «φάπα»! Από την φράου-Άνγκελα στην Πόλη!

«Ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος για εμάς. Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις με τον κ. Ερντογάν. Έχουμε πάντα κοινά συμφέροντα» είπε η για λίγο ακόμη κατέχουσα την εξουσία στην Γερμανία, δίνοντας όμως στίγμα για την εθνική πολιτική της χώρας απέναντι στην Τουρκία.

Οι πληροφορίες πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει στο repeat τον Γιαννάκη τον Πάριο να τραγουδάει «Με προδώσαν οι φίλοι μου» κρίνονται ως υπερβολικές!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here