Μετά τη Μυτιλήνη, ύποπτοι φάκελοι βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα.

0
394

Συναγερμό στις Αρχές και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα προκαλεί ο εντοπισμός νέων «ύποπτων» φακέλων σε άλλα τρία σημεία, μόλις λίγες ώρες αφού βρέθηκε άλλος «ύποπτος» φάκελος με άγνωστη ουσία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

Μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα, την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε Κρήτη, Κέρκυρα και το Πολυτεχνείο εστάλησαν χθες τρεις ακόμη φάκελοι με ύποπτη σκόνη, μετά το περιστατικό που έλαβε χθες χώρα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ένας φάκελος με ύποπτη σκόνη είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, προκαλώντας συναγερμό τις αστυνομικές αρχές στην Μυτιλήνη.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν μεταφερθεί τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον φάκελο: πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του πανεπιστημίου και αστυνομικός που μετέβη και έπιασε το φάκελο.

Όπως έγινε γνωστό, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ τα συμπτώματα ευαισθητοποίησης του βλεννογόνου, που είχαν αναφερθεί από κάποια από αυτά, έχουν υποχωρήσει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο, είχε αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την πρυτάνισσα του πανεπιστημίου, όταν ανοίχτηκε από εργαζομένους στο γραφείο της την ώρα που απουσίαζε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα φυλλάδια του φακέλου με την ύποπτη σκόνη έγραφαν στην αγγλική γλώσσα «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».

Υ.Γ. Κλειστό παραμένει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Πρωτοφανής επίθεση, δηλώνει η πρύτανης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here