Μετρήσεις ακτινοβολίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός ορίων Δήμου Κηφισιάς.

0
217

Η πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας κ. Δήμητρα Δελή ανακοίνωσε την έναρξη μετρήσεων ακτινοβολίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας διεξάγονται εντός των ορίων του Δήμου Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, έχει συσταθεί μια Διεπιστημονική Επιτροπή με σκοπό τη μέτρηση της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός των ορίων του Δήμου προκειμένου:

-Να διαπιστωθεί ο βαθμός επικινδυνότητας στην υγεία των κατοίκων.

-Να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση στους κατοίκους προκειμένου να προστατευτούν από την ακτινοβολία σε προληπτικό επίπεδο.

-Να προβεί ο Δήμος σε οποιεσδήποτε ενέργειες κρίνει αναγκαίο ώστε να υπάρχει σαφής έλεγχος και περιορισμός της ακτινοβολίας σύμφωνα με τα διεθνή επιτρεπόμενα όρια.

Ως εκ τούτου, έχει αγοραστεί, όπως ενημερώνει ο Δήμος, κατάλληλο όργανο μέτρησης της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας το οποίο χρησιμοποιείται από τα μέλη της Διεπιστημονικής Επιτροπής ώστε να γίνει χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης με στόχο:

α)τον καθορισμό των απαιτούμενων αδειών και

β)την ορθολογική χωροταξική κατανομή των κεραιών κινητής τηλεφωνίας μετά από τις μετρήσεις.

Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται ήδη σε δημόσιους χώρους, με προτεραιότητα τους χώρους όπου υπάρχουν παιδιά, ηλικιωμένοι, κοινό και ευπαθείς ομάδες (π.χ. σχολεία, ΚΑΠΗ, δημοτικές υπηρεσίες, χώρους νοσοκομειακής περίθαλψης), αλλά επιθυμεί να προβεί επιπλέον σε μετρήσεις και εντός κατοικιών και επαγγελματικών χώρων προκειμένου να υπάρχει μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα και να ολοκληρωθεί επιτυχώς το έργο της Επιτροπής.

Γι΄ αυτόν τον λόγο, η πρόεδρος καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας προκειμένου να οριστεί ημέρα και ώρα μέτρησης της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τα μέλη της Διεπιστημονικής Επιτροπής, στον ιδιωτικό τους χώρο εντός των ορίων του Δήμου Κηφισιάς.

Οι ενδιαφερόμενοι για ορισμό συνάντησης μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 213 2007677.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here