Με Αδιαφανείς Διαδικασίες οι διορισμοί Διοικητών στα Νοσοκομεία ΕΣΥ.

0
446

Για «αδιαφανείς διαδικασίες» στους διορισμούς των διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ κατηγορεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το προεκλογικό αφήγημα του Πρωθυπουργού για αξιοκρατία, αριστεία και διαφάνεια καταποντίζεται και με τις επιλογές των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Φαίνεται καθαρά ότι δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα για μια στοιχειωδώς αξιοκρατική επιλογή»…..αναφέρει η ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «είχε εφαρμόσει για πρώτη φορά μια ανοικτή διαδικασία επιλογής διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με στόχο την τοποθέτηση ικανών, έντιμων και σχετικών με την υγεία ανθρώπων στη διοίκηση του ΕΣΥ».

Όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα διαδικασία επιλογής «διορίζονται απόστρατοι αξιωματικοί, αποτυχημένοι πολιτευτές και κομματικά στελέχη, στην πλειοψηφία τους χωρίς προσόντα, άσχετοι με το χώρο της υγείας και της δημόσιας διοίκησης», ενώ επισημαίνει ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του ΕΣΥ και η αντανάκλασή τους θα είναι σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας».

«Ας μη γελιόμαστε λοιπόν, αυτή είναι η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας. Βολεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Φτιάχνουμε το επιτελικό μας κράτος. Γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας την αξιοκρατία.

Απογοητεύουμε τους νέους ανθρώπους με τα αυξημένα προσόντα, που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Απαξιώνουμε τις δημόσιες δομές υγείας και ανοίγουμε το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα»….τονίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιεί ότι «σε αυτές τις αδιαφανείς διαδικασίες και επιλογές θα βρουν απέναντι, πρωτίστως τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που απαιτούν διαφάνεια, έντιμη διαχείριση και αφοσίωση στη δημόσια περίθαλψη».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τι έλεγε ο Κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές για τον διορισμό των διοικητών των νοσοκομείων;

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την περασμένη Παρασκευή τα ονόματα των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Οι διορισμοί έγιναν μετά από εξέταση των βιογραφικών τους από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης, η οποία διήρκησε περισσότερο από έναν μήνα.

Αν κάνει κανείς αναζήτηση των ονομάτων αυτών στο google θα παρατηρήσει ότι αρκετοί/ές είχαν ή έχουν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς πρόκειται για μέλη της ΟΝΝΕΔ, πρώην δήμαρχοι, υποψήφιοι δήμαρχοι, πρόεδροι ΝΟΔΕ, διευθυντές πολιτικών γραφείων στελεχών της ΝΔ και φίλων στελεχών της ΝΔ.

Κι όλα αυτά ενώ 13 μέρες πριν τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε: «Τι προτιμάει ο κόσμος να έχουμε αποτυχημένους βουλευτές στα νοσοκομεία μας ή τεχνοκράτες που θα αξιολογούνται;».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here