Με το Σύνθημα «Κάτω η Χούντα του Μητσοτάκη» υποδέχτηκαν τον Μητσοτάκη κατά την άφιξη του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

0
286

Άφωνος έμεινε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξη του  στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο για το προ-συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Έξω από τον χώρο υπήρχαν συγκεντρωμένοι υγειονομικοί που διαμαρτύρονται για τις αναστολές εργασίας και την ανύπαρκτη κυβερνητική πολιτική στήριξης του ΕΣΥ.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με πολίτες που διαμαρτύρονται αλλά αυτό που τον σόκαρε ήταν  από τα συνθήματα που ακούστηκε έντονα την ώρα που έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βελλίδειο.

Το σύνθημα ήταν το «κάτω η χούντα του Μητσοτάκη», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κοκκινίζει συνειδητοποιώντας πως κάποιοι πολίτες νιώθουν τόσο ασφυκτικά πιεσμένοι από τις πολιτικές που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση που έχουν φτάσει στο σημείο να ταυτίζουν την κυβέρνηση του με εκείνες άλλων σκοτεινών περιόδων.

Παρόλο που προχωρώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουγε τα στελέχη του κόμματός του να τον παροτρύνουν λέγοντας «Προεδράρα μη μασάς τίποτα», εκείνος ένιωσε άσχημα, ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του σαν πολιτικός.

Η Αστυνομία, πάντως, είχε από νωρίς δημιουργήσει ένα «τοίχος» γύρω από τους διαδηλωτές, εμποδίζοντάς τους να πλησιάσουν περισσότερο προς το Συνεδριακό Κέντρο.

Υ.Γ. Βαρύ το κλίμα στα προ-συνέδρια της ΝΔ!

Βαρύ το κλίμα στα προσυνέδρια της ΝΔ!

Ο Μητσοτάκης τα παίζει «όλα για όλα» για να συσπειρώσει την κομματική βάση και τους ψηφοφόρους…

Με την κυβέρνηση στο χειρότερο σημείο της από τις εκλογές του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει πλέον «όλα τα λεφτά του» στο συνέδριο της Ν.Δ., που θα γίνει τον Μάιο, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την κομματική βάση και τους ψηφοφόρους του κόμματος για να ανακάμψει.

Για το λόγο αυτόν, το Σάββατο 2 Απριλίου είχε παραστεί  και  μίλησε στο πρώτο προ-συνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, που θα γίνει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Στην πορεία προς το 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου στο Metropolitan Expo, θα διεξαχθούν δύο προ-συνέδρια, το ένα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο και το άλλο στο Ηράκλειο, καθώς και δύο ακόμα προσυνεδριακές συζητήσεις εντός Αττικής μετά την πρώτη, η οποία ήδη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Αιγάλεω.

Το προ-συνέδριο της Θεσσαλονίκης θα γίνει σε δύο μέρη: Το θέμα του πρώτου μέρους έχει τίτλο «Καθημερινότητα των πολιτών, μειώσεις φόρων, επενδύσεις και νέες δουλειές» και του δεύτερου «Τα μεγάλα έργα υποδομής που αλλάζουν την εικόνα της χώρας».

Από τη θεματολογία και μόνο καθίσταται σαφές ότι τα προ-συνέδρια θα αξιοποιηθούν ως εκδηλώσεις προβολής του κυβερνητικού έργου. Κυρίως όμως του αφηγήματος ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μειώσεις φόρων, που ήταν η βασική της προεκλογική δέσμευση, και έχει προσελκύσει και επενδύσεις, που προσφέρουν νέες δουλειές.

Προφανώς καμία συζήτηση δεν θα γίνει για το γεγονός ότι ακόμα κι αυτές οι μικρές και σε περιορισμένο αριθμό φορολογουμένων μειώσεις φόρων έχουν εξανεμιστεί από το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας, το οποίο η Κυβέρνηση παρακολουθεί με ανεπαρκείς παρεμβάσεις και ομολογεί ότι δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει.

Στο μεταξύ, την Τρίτη στο Αιγάλεω έγινε η πρώτη προσυνεδριακή συζήτηση με θέμα: «Μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα»…με κεντρικούς συμμετέχοντες την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλο Μαρινάκη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ και γενικό διευθυντή της Ν.Δ. Γιάννη Μπρατάκο, και την Κατερίνα Κορωνιά, γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here