Με 73,5% Υπερψηφίστηκε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από την κομματική βάση.

0
235

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας απέσπασε 3.438 ψήφους ενώ η πρόταση των 14 μελών που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» απέσπασε 1.208 ψήφους (ποσοστό 25,8%).

Επί συνόλου εγγεγραμμένων μελών 5.784, ψήφισαν 4.681, υπήρξαν 5 άκυρα και 30 λευκά.

Οι εργασίες της τρίτης ημέρας του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκληρώθηκαν με τις τελευταίες ομιλίες συνέδρων.

Μικροδιαφωνίες για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο.

Το θέμα του τρόπου εκλογής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΕ του κόμματος αποτέλεσε την Παρασκευή την αφορμή να υπάρξουν, μικροεντάσεις και παρατράγουδα άνευ σημασίας τελικά, στο Συνέδριο του κόμματος.

Τα στελέχη της «Ομπρέλας», της εσωκομματικής τάσης του κόμματος, διαφώνησαν με την πρόταση Τσίπρα.

Πέρα από τις αιχμηρές τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών της, όπως του Νίκου Φίλη, του Πάνου Σκουρλέτη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Ν. Βούτση κ.α., η «Ομπρέλα» κατέθεσε και επισήμως τη διαφωνία της με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να εκλέγεται ο Πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του κόμματος και όχι από το Συνέδριο.

Με το σύνθημα ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει, ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει, ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε καταχειροκροτούμενος από τους χιλιάδες συνέδρους τις εργασίες του εμβληματικού 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here