ΜΗΝΥΜΑ Τσίπρα στην Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τα Κυριαρχικά μας δικαιώματα, σ’ αυτό είμαστε ενωμένοι.

0
245

Από την Ακριτική Σύμη όπου περιόδευσε στις 08.06.2022 ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε προς την Τουρκία μήνυμα αποφασιστικότητας αλλά και ταυτόχρονα μήνυμα για την ανάγκη ειρήνης και συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς.

«Η κλιμάκωση της ρητορικής της έντασης και της αμφισβήτησης των διεθνών συνθηκών είναι αδιέξοδη και ανώφελη. Σε κάθε περίπτωση, ο Ελληνικός λαός και η Ελλάδα θα υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα Κυριαρχικά τους δικαιώματα. Και σε αυτό είναι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι»…υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην Τουρκία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε και στις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της Τουρκίας, λέγοντας ότι «Οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και η όποια διαφορά, η μία και σημαντική διαφορά μας στο Αιγαίο, αυτή που αφορά στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, πρέπει να λυθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου στο δικαστήριο της Χάγης με διάλογο».

«Τους ενθαρρύνω λοιπόν να αντισταθούν, να αντισταθούμε όλοι μαζί σε αυτό το κλίμα της έντασης. Και να δώσουμε τη δυνατότητα μέσα από ποικιλόμορφες δράσεις, απέναντι στην κλιμάκωση των παραβιάσεων και της αμφισβήτησης του Διεθνούς Δικαίου, να υπάρξουν δράσεις φιλίας, ειρήνης και σταθερότητας. Ο εθνικισμός θέτει σε διακινδύνευση όχι μόνο την ειρήνη αλλά και την κοινωνική συνοχή και τη Δημοκρατία σε κάθε χώρα»…τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι κάτοικοι της Σύμης επεφύλαξαν πάντως θερμή υποδοχή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έβγαλαν φωτογραφίες μαζί του και ζήτησαν την συμπαράστασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Άμεση απάντηση Τσίπρα στον Ερντογάν στα Τουρκικά!

Μετά τις νέες προκλήσεις Ερντογάν και το tweet στα Ελληνικά, ο Αλέξης Τσίπρα του απαντά στην γλώσσα του.

Μέσω Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει:

«Η Ελλάδα θα προστατέψει την Κυριαρχία της απέναντι σε οποιαδήποτε Απειλή. Ας σταματήσουν λοιπόν οι προκλήσεις και ας επιστρέψουμε στον διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η απάντηση στην οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, δεν είναι ο Εθνικισμός».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Σε μπαράζ προκλητικών αναρτήσεων και μάλιστα στα… Ελληνικά, προχώρησε πριν λίγη ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Ο Σουλτάνος με tweets στην Ελληνική γλώσσα επιμένει στην ακραία ρητορική εναντίον της χώρας και καλεί την Ελλάδα να…«συνετιστεί» διαφορετικά…«θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here