ΜΗΝΥΣΗ ΦΩΤΙΑ κατά του Υπουργού κ. Κωνσταντίνου Τασούλα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος!!

0
192

Ο κ. Χάρης Παπαδόπουλος, σκηνοθέτης-παραγωγός και αιρετός πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από το 2000 μέχρι σήμερα, δηλαδή επί έξι διαδοχικές θητείες, κατέθεσε την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2015, μήνυση κατά του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Τασούλα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καταγγέλλοντας την παράλειψη και την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία εκ μέρους του κ. Υπουργού για τον διορισμό του ως Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), όπως είχε αποφασίσει ήδη από τις 27/10/2014 και προτείνει προς τον κ. Υπουργό το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Κ., καθώς και την άσκηση εκ μέρους του κ. Υπουργού παρανόμων παρεμβάσεων και πιέσεων σε μέλη του ως άνω Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. κατά τη διαδικασία επιλογής του Γενικού Διευθυντή, προκειμένου αυτά να μην επιλέξουν τον κ. Παπαδόπουλο, παραβιάζοντας έτσι την ανεξαρτησία του οργάνου αυτού, και ευνοώντας παράλληλα τη συγκάλυψη των καταγγελλομένων οικονομικών ατασθαλιών και τη συνέχιση φαινομένων κακοδιαχείρισης για τα οποία είχε υποβληθεί σχετική μήνυση που βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος καταγγέλλει στη μήνυσή του ότι επειδή ακριβώς υπάρχουν οι ως άνω κατηγορίες σχετικά με απιστία κατά τη διαχείριση χρημάτων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και γενικότερα με κακοδιαχείριση εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκονται στο στάδιο της ποινικής διερεύνησης και μάλιστα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4022/2011 «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς Πολιτικών και Κρατικών Αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος», ο κ. Υπουργός – που γνωρίζει πολύ καλά τα καταγγελλόμενα αυτά περί αταξιών στην οικονομική διαχείριση του Κέντρου κατά τα τελευταία έτη – δεν ήθελε την επιλογή του κ. Παπαδόπουλου από το Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Κέντρου, διότι γνώριζε ότι εκείνος δεν θα ανεχόταν σε καμία περίπτωση φαινόμενα κακοδιαχείρισης και συγκάλυψης οικονομικών ατασθαλιών, τις οποίες είχε ήδη καταγγείλει επί σειρά ετών ως Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ σκέλος των ήδη διερευνώμενων ως άνω καταγγελιών για απιστία κατά τη διαχείριση χρημάτων του Ε.Κ.Κ. είναι και το θέμα των αποδοχών που παρά το νόμο κατεβλήθησαν στον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή του ΕΚΚ, ο κ. Υπουργός κατέθεσε πρόσφατα σχέδιο διάταξης νόμου, με την οποία στην ουσία έδινε «συγχωροχάρτι» στην προηγούμενη διοίκηση που έχει μηνυθεί για κακοδιαχείριση.

Ο κ. Παπαδόπουλος στη μήνυσή του διαλαμβάνει σοβαρότατες καταγγελίες για αθέμιτες και μη νόμιμες παρεμβάσεις του κ. Υπουργού προς μέλη του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. προκειμένου εκείνα να μην τον επιλέξουν για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Κέντρου.

Την περίοδο εκείνη μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος δεχόταν ανώνυμα τηλεφωνήματα με «απόκρυψη» με εντονότατες απειλές για τη ζωή του από άτομα που του ζητούσαν να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του ως Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ., γι’ αυτό και κατέθεσε στις 22/10/2014 επιστολή του με όλα τα στοιχεία, τις μαρτυρίες και το μέχρι τότε ιστορικό της υπόθεσης σε συμβολαιογράφο Αθηνών, ως αποδεικτικό στοιχείο ότι αυτά είχαν συμβεί πριν από την επικείμενη τότε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. με θέμα την επιλογή Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, προκειμένου να μπορέσει να γνωστοποιηθεί δημόσια το όλο ιστορικό, οι απειλές για τη ζωή του, και η αθέμιτη δυστυχώς παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, σε περίπτωση που κάτι κακό του συνέβαινε, αφού είχε φτάσει πλέον στο σημείο να φοβάται έντονα για τη σωματική του ακεραιότητα και την ίδια του τη ζωή.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here