Μητσοτάκης: Οι Παρακολουθήσεις «καίνε» την Ευρωπαϊκή Θέση…του Βασίλη Σκουρή.

0
232

Βαρύ το κλίμα για τον Πρωθυπουργό στο εξωτερικό…

 

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» είχαν αποκαλύψει από την προηγούμενη κιόλας χρονιά πως στον προσωπικό σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την πρωθυπουργία είναι μια υψηλή θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν όλα κυλούσαν ανέμελα, πριν ξεφύγει η ακρίβεια και πριν έρθει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρεται να ήταν κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του (την οποία θεωρούσε δεδομένη και, μάλιστα, με αυτοδυναμία) να δρομολογήσει τη διαδοχή του στο Μαξίμου και ο ίδιος να διεκδικήσει ένα υψηλό αξίωμα στις Βρυξέλλες.

Γινόταν λόγος από συνεργάτες του ακόμα και για τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρότι λόγω των Ελληνοτουρκικών αντιπαραθέσεων είναι πάντα πολύ δύσκολο Έλληνας πολιτικός να αναλάβει καίριο πόστο στις Βρυξέλλες.

Η αλήθεια είναι πως η στάση της Κυβέρνησης στο (1) μεταναστευτικό και (2) η ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, αποτελούσαν δυο «αγκάθια» για την Ευρωπαϊκή προοπτική του Έλληνα πρωθυπουργού, θεωρούνταν όμως πως εύκολα θα παρακάμπτονταν και κάποιοι άλλοι Ευρωπαίοι, άλλωστε, παρόμοιες πρακτικές ακολουθούν στις χώρες τους!

Κύπρος: Πώς συνδέονται οι παρακολουθήσεις στην Ελλάδα με το κατασκοπευτικό βαν (vid) - Newsbomb

Η παρακολούθηση των τηλεφώνων, όμως, Πολιτικών και Δημοσιογράφων, με κορυφή του παγόβουνου τη «νόμιμη» (!) παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Ευρωβουλευτή και μετέπειτα αρχηγού του τρίτου κόμματος της Ελληνικής Βουλής, αποτελούν το «απαγορευτικό» για το «Ευρωπαϊκό διαβατήριο» του Πρωθυπουργού!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει πια να παρομοιάζεται με τον Όρμπαν και άλλους ηγέτες χωρών που ποδηγετούν μέσα ενημέρωσης, δικαιοσύνη, αλλά και χρησιμοποιούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους μέσω Κρατικών Μυστικών Υπηρεσιών και Παράνομων Λογισμικών.

Και τα σχέδια για υψηλούς Ευρωπαϊκούς Θώκους αρχίζουν να μετατρέπονται σε εφιάλτη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here