Μητσοτάκης: Παρέλαβε Κόμμα…θα παραδώσει Συντρίμμια.

0
266

Σε «Αχαρτογράφητα Νερά» πλέει πλέον το πολιτικό σκηνικό μετά και τη ψήφιση του περίφημου και πολυδιαφημιζόμενου νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι «πληγές» που άφησε η ονομαστική ψηφοφορία σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την επόμενη ημέρα.

Πληγωμένα και Ζημιωμένα εμφανίζονται τα δύο κόμματα της Βουλής. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να πείσουν τους ίδιους τους βουλευτές τους, με αποτέλεσμα το νομοσχέδιο σε σχέση με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να «περάσει» με 176 «ναι», 76 «κατά», δύο «παρών» και συνολικά 46 αποχές.

Την αποχή επέλεξαν τελικά και τέσσερα μέλη της Κυβέρνησης, καθώς τον δρόμο του Υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη ακολούθησαν τελικά και οι Υφυπουργοί Μαρία Κεφάλα, Γιάννης Μπούγας και Σταύρος Κελέτσης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως την ίδια επιλογή έκαναν και οι δύο προηγούμενοι Κυβερνητικοί Εκπρόσωποι (Στ. Πέτσας, Γ. Οικονόμου).

Οι διαρροές στους κόλπους της ΚΟ της ΝΔ χτύπησαν…οροφή! Μάλιστα, δεν έχει συμβεί ξανά, Κυβερνητικό Νομοσχέδιο να μην υπερψηφίζεται από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και από τρεις Υφυπουργούς! Από τη ΝΔ 107 υπερψήφισαν, 20 καταψήφισαν και 31 απείχαν.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν είναι οι εξής:

Χ. Αθανασίου, Φ. Αραμπατζή, Β. Γιόγιακας, Στ. Γκίκας, Γ. Γκιουλέκας, Θ. Δαβάκης, Α. Δημοσχάκης, Κ. Καραγκούνης, Α. Καραμανλή, Θ. Καράογλου, Α. Κατσανιώτης, Δ. Κυριαζίδης, Φ. Μπαραλιάκος, Μ. Σαλμάς, Γ. Πασχαλίδης, Ε. Στυλιανίδης, Μ. Χαρακόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Θ. Λεονταριδης και Αντ. Σαμαράς.

Οι 31 βουλευτές της πλειοψηφίας που απείχαν είναι οι εξής:

Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Ανδριανό, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλασης, Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Γιάτσιος, Ανδρέας Ζαμπίλης, Θανάσης Καββαδάς, Γιάννης Καλλιάνος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Μάρκος Καφούρος , Σταύρος Κελέτσης, Μαρία Κεφάλα, Μάνος Κονσόλας, Γιώργος Κοτρωνιάς, Δημήτρης Κούβελας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Νότης Μηταράκης, Κατερίνα Μονογυιου, Γιάννης Μπούγας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Παπασωτηρίου, Στέλιος Πέτσας, Θάνος Πλεύρης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Άγγελος Συρίγος.

Από το ΠΑΣΟΚ απείχαν από την ψηφοφορία 11 βουλευτές, οι οποίοι είναι οι εξής:

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγελία Λιακούλη, Σταύρος Μιχαηλίδης, Μπουρχάν Μπαράν, Σταύρος Νικολαϊδης, Απόστολος Πάνας, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Ανδρέας Πουλάς, Χριστίνα Σταρακά, Μανώλης Χνάρης, Κατερίνα Καζάνη.

Οι Μακροπρόθεσμες ρωγμές.

Στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια, το ένα τρίτο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κυβερνώντος κόμματος, διαφοροποιήθηκε από την κεντρική γραμμή Μητσοτάκη είτε με αποχή είτε με ψήφο κατά.

Το ίδιο συνέβη με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όπου απείχε το ένα τρίτο. Αυτό αναμφισβήτητα αποτελεί πλήγμα για τις Ηγεσίες των δυο κομμάτων, αλλά δίνει και μια ποιοτική διάσταση για την Κοινοβουλευτική Εκπροσώπηση των δυο κομμάτων.

Από τη μία, ο Ανδρουλάκης αποδεδειγμένα πλέον αποτελεί έναν Πρόεδρο υπό…προθεσμία, ενώ ο Μητσοτάκης χάνει την παντοδυναμία του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here