Μια ρηξικέλευθη πρόταση…..

0
255

Ο θανάσιμος κομματικός εναγκαλισμός, που υφίσταται η τοπική αυτοδιοίκηση, επί μακρά σειρά ετών, φαίνεται πως τελειώνει.

Οι κομματικές φιλοδοξίες εγκαταλείπονται και η τοπική κοινωνία αποφασίζει πλέον για τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς της συμβούλους με αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Οι πολίτες επιλέγουν τα πρόσωπα εκείνα που πιστεύουν πως θα αντιμετωπίσουν καλύτερα τα τοπικά προβλήματα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα τους.

Σε αυτό το μήκος κύματος είναι και η δήλωση του προέδρου της Β2 Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ.

Ο κ. Νίκος Αδαμόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ως πολιτικός οργανισμός αντιμετωπίζουμε τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση με νέα αντίληψη και νέα πολιτική φιλοσοφία. Θεωρούμε αναγκαία την απεξάρτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό του παρελθόντος.

Για αυτό άλλωστε αναπτύξαμε και την ιδέα αλλαγής του νομού για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές προκειμένου να εκλέγονται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο οι Δήμαρχοι από τους Δημοτικούς συμβούλους. Στόχος είναι η ανάδειξη Δημάρχων ικανών να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία αφήνει τις τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν τους υποψηφίους τους και θεωρεί αναγκαία την ανάπτυξη διαλόγου στη βάση μιας καθαρά αυτοδιοικητικής ατζέντας. Η μάχη είναι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα τοπικά προβλήματα, την καθημερινότητα των πολιτών.

Ας σταθούμε λοιπόν σε τοπικό επίπεδο, στο πλευρό εκείνων που υιοθετούν τις αρχές αυτές και στέκονται με σεβασμό και ενδιαφέρον για τον άνθρωπο.

Στο πλευρό των ικανών, των επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένων, των εντίμων και των αποφασισμένων να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες».

Μια ρηξικέλευθη πρόταση……με ιδιαίτερη σημασία καθώς ξεκαθαρίζει πως η Νέα Δημοκρατία μιλά για πραγματικά ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς και με καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα.

Ωστόσο τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών θα δείξουν αν τελικά θα καθαρίσει η δημοτική ατμόσφαιρα από κομματικές επιρροές και εξαρτήσεις…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here