Μια συνεδρίαση με πολλά ερωτηματικά και μηνύματα…..

0
157

Το ραντεβού για τον συνηθισμένο Κυριακάτικο πρωινό καφέ της μικρής παρέας, μεταφέρθηκε για το απόγευμα της 07/09/2014, επειδή το πρωί κάποιοι από τους φίλους θα παρακολουθούσαν τις δημαιρεσίες, που θα γινόντουσαν στο Δημαρχείο, με επιμέρους θέματα :

-Εκλογή προεδρείου Δ.Σ. (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας),

-Συγκρότηση Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών από συμβούλους (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), υπό τον Δήμαρχο,

-Εκλογή εκπροσώπων του Δήμου στην ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).

Δυστυχώς, ο απογευματινός καφέ έγινε βραδινό δείπνο, γιατί οι διαδικασίες αυτές που άρχισαν 11πμ τέλειωσαν στις 21.30μμ.

Εκεί πίνοντας το κρασάκι μας με τους μεζέδες, οι φίλοι που περιμέναμε, μας περιέγραψαν το τι συνέβη και γιατί καθυστέρησαν.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το ότι απαιτήθηκαν 3 ψηφοφορίες του Δ.Σ. για να επιλεγούν τελικά τα μέλη των Επιτροπών, διότι κάποιοι από τους προταθέντες από την αντιπολίτευση «δεν έπιαναν την βάση» των 21 συμβούλων και τελικά για να τηρηθεί το γράμμα του νόμου, που απαιτεί επανάληψη της ψηφοφορίας με τα αυτά πρόσωπα, η συμπλήρωση των μελών έγινε χωρίς να πιάσουν την βάση στην 3η ψηφοφορία!

Πλέον τούτου υπήρξε και κάποιο πρόβλημα στην ψηφοφορία για τους εκπροσώπους στην ΠΕΔΑ γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση μιας παράταξης επειδή δεν κατέθεσε την πρόταση της «στον Προεδρεύοντα της συνεδριάσεως» 2 ώρες προ της έναρξης της συνεδρίασης αλλά 45 λεπτά.

Πολλές οι απορίες και πολλά τα μηνύματα για αυτά που προβλέπει ο νόμος και οι οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της κατάθεσης προ 2ώρου στον Προεδρεύοντα για το οποίο πολύ συζήτηση έγινε γύρω από το ποιόν εννοούσε ο νόμος Προεδρεύοντα, τον πλειοψηφούντα σύμβουλο ο οποίος καθίσταται, κατά την άποψη κάποιων, προεδρεύων από την έναρξη της συνεδρίασης ή τον αναδειχθέντα Πρόεδρο από το Δ.Σ, που αυτό έγινε στις 13.00.

Τελικά το συγκεκριμένο θέμα έκλεισε όπως αναφέρθηκε πιο πάνω χωρίς να γίνει αποδεκτή η πρόταση της ελάσσονος μειοψηφίας με τους 2 επικεφαλής της μείζονος-ελάσσονος μειοψηφίας να επικαλούνται λόγους ακυρότητας της διαδικασίας.

Δεν συνεχίσαμε τη συζήτηση γιατί η ώρα ήταν περασμένη και δεν είχαμε και όρεξη νυχτιάτικα να κοιτάζουμε νόμους και προφήτες!

Επιφυλαχθήκαμε να το ξανασυζητήσουμε το θέμα συνεχίζοντας όμως να έχουμε πολλά ερωτηματικά.

Ένας από την παρέα παρατήρησε: «Αλήθεια όταν οι κοινοβουλευτικές παρατάξεις στην Βουλή προτείνουν τους εκπροσώπους τους βουλευτές στις διαρκείς επιτροπές και στα θερινά τμήματα, γίνεται ψηφοφορία στην Ολομέλεια με αρχικό όριο τους 151 θετικούς ψήφους;»

Πολύ εύλογο το ερώτημα του, γιατί η πρόταση δημοτικής παράταξης πρέπει να υποβληθεί στην έγκριση του συνόλου των μελών του Δ.Σ.

Ασφαλώς το ότι τελικά κάποια μέλη της μειοψηφίας πέρασαν στις Επιτροπές με την 3η ψηφοφορία με το έν τρίτο περίπου από αυτό που απαιτείται, στέλνει κάποιο μήνυμα.

Ελπίζω χωρίς συνέχεια σε ότι αφορά την συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν…… 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here