ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΦΩΤΙΑ από ανάφλεξη καλωδίου της ΔΕΗ που εκδηλώθηκε το πρωί στο Αντλιοστάσιο της Πολιτείας.

0
325

Σε ανάφλεξη καλωδίου της ΔΕΗ οφείλεται σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η μικρής έκτασης φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί κοντά στο Αντλιοστάσιο της Πολιτείας. Η φωτιά πέρασε στο ρέμα Κοκκιναρά αλλά δεν επεκτάθηκε λόγω της έγκαιρης επέμβασης των δυνάμεων πυρόσβεσης  και της αποψίλωσης που έχει γίνει στην περιοχή.

Στο σημείο βρέθηκαν, 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 7 πυροσβέστες,  4 υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς  και ένα όχημα της ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών.

Σε 24ωρη επιφυλακή είναι η  Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς. Εθελοντές και εργαζόμενοι του Δήμου πραγματοποιούν πεζές περιπολίες σε δασικές περιοχές.

Έχει πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος των πυροσβεστικών κρουνών και το γέμισμα των δεξαμενών εντός των δασικών εκτάσεων ενώ στενή είναι η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου έχει αναρτηθεί το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών με τη κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Ο Δήμος Κηφισιάς για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, έχει καθαρίσει όλους τους κοινόχρηστους χώρους και  δημοτικά οικόπεδα. Επαναλαμβάνει την έκκληση στους ιδιοκτήτες οικοπέδων για την ανάγκη καθαρισμού τους. Από το νόμο προβλέπεται επιβολή προστίμων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here