Πολύ Κακό για το Τίποτα: H Μικρή και Ασήμαντη τροποποίηση του προπονητικού χώρου του στίβου στο «Ζηρίνειο Στάδιο»!

0
608

Ξεκίνησε, το πρωί  17 Ιουνίου, η αφαίρεση της μίας λωρίδας του ταρτάν του Ζηρίνειου, πράξη η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» την περασμένη Τετάρτη.

Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» που μειοψήφησαν είχαν ανακοινώσει πως θα κάνουν προσφυγή εναντίον της απόφασης λόγω της μη αναγραφής των ονομάτων  που ψήφισαν υπέρ! Μάλιστα αυτό είχαν ανακοινώσει με αναρτήσεις τους πολλές δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας.

Το πρωί η αρπάγη της μπουλντόζας ξεκίνησε την αφαίρεση του ενός διαδρόμου παρουσία του αντιδημάρχου Εκάλης και υπεύθυνου αθλητισμού του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας», Αχιλλέα Κουρέπη αλλά και του Προέδρου της ομάδας ποδοσφαίρου της Κηφισιάς Βασίλη Γαντζούλα.

Αναγκαίο κακό χαρακτήρισαν και οι δύο αυτήν την ενέργεια αφού οι προδιαγραφές για να παίξει η ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία πρέπει να έχει ορισμένα στάνταρ.

Αμέσως στο χώρο βρέθηκαν οι Πρόεδροι του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς και της Ολυμπιάδας, οι οποίοι έχουν φέρει μεγάλο αριθμό μεταλλείων και διακρίσεων των αθλητών του στίβου στην Κηφισιά.

Μαζί με τους Προέδρους ήρθε και κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. όπου βρήκε την άδεια εργασιών νόμιμη και για αυτό αναχώρησε από το στάδιο, με τις εργασίες να συνεχίζονται.

Αλλά σε λίγη ώρα ξανά-διακόπηκαν όταν στο χώρο μπήκε ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» κ. Χρήστος Καλός και μπήκε μπροστά στην μπουλντόζα για να σταματήσει τα έργα.

Ο κ. Καλός ζήτησε να δει την προγραμματική σύμβαση για την ανάθεση του έργου αφαίρεσης του διαδρόμου, πράγμα που είχε εξουσιοδοτηθεί η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας»  Νίνα Βλάχου να υπογράψει,  αλλά φυσικά δεν υπήρχε αφού κάτι τέτοιο απαιτεί όπως είναι φυσικό αρκετές ημέρες.

Η  ΠΑΕ Κηφισιά όμως βιαζόταν γιατί έπρεπε να δηλώσει, το αργότερο Παρασκευή 17 Ιουνίου, στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έδρα, ώστε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και έτσι πίεσε καταστάσεις ώστε να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ τα έργα με fast track διαδικασίες. 

Μαζί με τον κ. Χρήστο Καλό στο σημείο βρέθηκαν και οι επικεφαλείς Δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας Αγγελική Παπάζογλου, Σάντυ Πατρινού και Γιάννης Καπάτσος.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ανακοίνωση της ΠΑΕ Κηφισιάς για τα όσα συμβαίνουν στο Ζηρίνειο.

Δήμος Κηφισιάς: «Ζηρίνειο για όλα τα αθλήματα, επεξεργαζόμαστε νέους χώρους για το στίβο» – Global News | ΝΕΑ | ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ως ΠΑΕ Κηφισιά παρακολουθούμε με μεγάλη αμηχανία όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την τροποποίηση που θα χρειαστεί να γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς «Ιωάννης Ζηρίνης», προκειμένου το Στάδιο της Κηφισιάς  να λάβει την σχετική αδειοδότιση και να μπορεί να φιλοξενήσει την ομάδα μας σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Ο σύλλογός μας, με 90ετή ιστορία στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, κατάφερε για πρώτη φορά μετά από προσπάθειες πολλών δεκαετιών να προβιβαστεί-κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο-στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Μία επιτυχία που καταγράφηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στα Βόρεια Προάστια και που, δυστυχώς, λόγω της ακαταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου «Ιωάννης Ζηρίνης» υποχρέωσε την ΠΑΕ Κηφισιά να «ξεσπιτωθεί», να μετακομίσει και να φιλοξενηθεί για τις προπονήσεις και όλους τους εντός έδρας αγώνες στο Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής «Μιχάλης Κρητικόπουλος».

Κάπου εδώ, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η προαναφερθείσα τροποποίηση αφορά σε διεύρυνση του πλάτους του αγωνιστικού χώρου κατά ένα (1) μέτρο!…

Τούτο όμως δεν συνεπάγεται επ’ ουδενί την αποχώρηση των λοιπών αθλητικών συλλόγων της πόλης μας, όπως αντίστοιχα συνέβη με την ΠΑΕ Κηφισιά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η συνέχεια της Ανακοίνωσης ΕΔΩ………

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι της Kifisia Press

ΑΝΑΛΥΣΗ των Εξελίξεων: Τι πραγματικά αλλάζει στο «Ζηρίνειο Στάδιο».

Δήμος Κηφισιάς για τις αλλαγές στο Ζηρίνειο: Το στάδιο αγκαλιάζει όλα τα αθλήματα

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Κηφισιάς το ζήτημα της επικείμενης επέμβασης στον αγωνιστικό χώρο του Ζηρινείου, με την «αφαίρεση» ενός μόνο κουλουάρ, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες από τη Super league 2 προδιαγραφές για να αγωνιστεί εκεί η ΠΑΕ Κηφισιά.

Υπήρξαν αντιδράσεις τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο (από τους  επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας Αγγελική Παπάζογλου, Σάντυ Πατρινού και Γιάννη Καπάτσο), όσο και από πολίτες (συγκεντρώθηκαν υπογραφές) αλλά και από τον ΣΕΓΑΣ (επιστολή προς τον Δήμαρχο), ενώ το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας», το οποίο και είναι υπεύθυνο για τους αθλητικούς χώρους του Δήμου.

Οι εξελίξεις  είναι ραγδαίες καθώς όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο, ο αγωνιστικός χώρος θα επεκταθεί, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της ΠΑΕ Κηφισιάς. Για να γίνει όμως αυτό αποφασίστηκε να μειωθούν κατά μία οι διαδρομές του στίβου, οι οποίες από 6 θα γίνουν 5.

Πρόκειται για μία απόφαση που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, «διχάζοντας» τον αθλητικό κόσμο της πόλης:

-Από τη μία υπάρχει η άποψη ότι καλώς γίνεται η συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς δεν είναι δυνατόν να αγωνίζεται εκτός ορίων της πόλης η ΠΑΕ Κηφισιά για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν (φιλοξενήθηκε στην Καισαριανή την σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε).

-Από την άλλη υπάρχει έντονη αντίδραση από αθλητικούς συλλόγους που  δραστηριοποιούνται στον στίβο αλλά και από πολίτες.

-Επίσης αποκτά και μια επιπλέον  διάσταση, καθώς η τοποθέτηση του νέου σύγχρονου στιβικού ταρτάν στο τέλος του 2019, και μάλιστα από την σημερινή Δημοτική Αρχή, ήρθε μετά από χρόνια αναμονής για τον αθλητικό κόσμο της Κηφισιάς και της ευρύτερης περιοχής, ενώ ουσιαστικά, λόγω της πανδημίας, δεν…πρόλαβαν να τον απολαύσουν οι σύλλογοι και οι πολίτες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, για να σταματήσει και η παραπληροφόρηση που διακινείται, πως:

-Διαχρονικά, τα τελευταία 10-15 χρόνια το «Ζηρίνειο Στάδιο» χρησιμοποιείτο αποκλειστικά και μόνο ως «προπονητήριο» των διαφόρων αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον στίβο αλλά και από πολίτες.

-Οι αντιδράσεις τόσο από την Αντιπολίτευση μειοψηφίας όσο και από τους πολίτες της Κηφισιάς, οι οποίοι δυστυχώς εργαλειοποιούνται, σχετικά με την αφαίρεση ενός εκ των έξι διαδρόμων του ταρτάν (εσωτερικός διάδρομος μήκους 350μ), προκειμένου να μεγαλώσουν οι διαστάσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η Super League 2 και να αποτελέσει έδρα της ΠΑΕ Κηφισιάς, είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ, διότι δεν αλλοιώνεται ο προπονητικός χώρος του στίβου, αλλά απλά μειώνεται κατά 15% μόνο!…

-Το εν λόγω έργο που ξεκίνησε στο πλαίσιο των έργων που εγκρίθηκαν από τον Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας», θεωρείτε Πλήρως Σύννομο.

-Η αφαίρεση ενός διαδρόμου δεν εμποδίζει τους αθλητικούς συλλόγους και τους πολίτες της Κηφισιάς να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις προπονήσεις τους, στο νέο σύγχρονο ταρτάν των στιβικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Κηφισιάς «Ιωάννης Ζηρίνης».

Η «ισότιμη» λύση η οποία επιλέχθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς «προσφέρει και την ΣΥΝΕΧΙΣΗ της λειτουργικότητας στον κλασικό αθλητισμό και την ΕΓΚΑΙΡΗ συμμετοχή της ΠΑΕ Κηφισιάς, στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, στην ιστορική της έδρα».

-ΤΕΛΟΣ οι αντιπολιτευτικές αντιδράσεις του Αντιπρόεδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» κ. Χρήστου Καλού και των επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας Αγγελική Παπάζογλου, Σάντυ Πατρινού και Γιάννη Καπάτσου, επί της ουσίας δεν έχουν στόχο την μικρή αλλοίωση/μείωση του προπονητικού χώρου του στίβου στο «Ζηρίνειο Στάδιο», αλλά εμμέσως πλην σαφώς την μείωση/υποβάθμιση της προσωπικότητας του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η προσπάθεια από τους τρεις επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας και του κ. Χρήστου Καλού, να εκμεταλλευτούν μια ΜΙΚΡΗ και ΑΣΗΜΑΝΤΗ τροποποίηση  του προπονητικού χώρου του στίβου στο «Ζηρίνειο Στάδιο», δεν αξίζει καλά-καλά ούτε αντίκρουση.

Αντανακλά τον πανικό που προκαλεί η έλλειψη ουσιαστικού αφηγήματος και αντιπροσωπεύει την έκταση του λάθους στο οποίο μπορεί να οδηγήσει η τυφλή αντίδραση: Η Αντιπολίτευση για χάρη της Αντιπολίτευσης!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here