Μιχάλης Ψύλος: Ο Πρόεδρος του ΑΠΕ διασύρει τους νταβατζήδες και αποκαλύπτει πως φτιάχνουν τα Fake News!

0
208

Σε δήλωση προέβη ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» για θέμα του συνεδρίου του Ταλίν και τη στάση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη δήλωση του αναφέρει τα εξής:

Για να «διευκολύνουμε» τη συζήτηση που καλόπιστα ή κακόπιστα είδε το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το συνέδριο που οργάνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Εσθονίας στο Ταλίν και τις πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:

-Στο συνέδριο είχαν κληθεί οι υπουργοί Δικαιοσύνης των 27 χωρών μελών της ΕΕ και τελικά παρέστησαν μόνο οκτώ – αυτοί που υπέγραψαν και το τελικό ανακοινωθέν για την «Κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων».

Η λίστα αυτή με τις 8 χώρες ήταν και η μόνη συγκεκριμένη λίστα με συγκεκριμένα ονόματα χωρών που έδωσε στη δημοσιότητα το Εσθονικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Και αυτό έγραψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ουδεμία άλλη λίστα χωρών ανακοινώθηκε και στην επίσημη ανακοίνωση στα εσθονικά και στα ρωσικά που δόθηκε αρχικά στη δημοσιότητα μετά το πέρας του συνεδρίου γινόταν λόγος «για χώρες της ΕΕ ή της Ανατολικής Συνεργασίας».

Αρκετές ώρες αργότερα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στα Αγγλικά προστέθηκε ότι «εκπροσωπήθηκαν 19 χώρες», δίχως πάλι να κατονομαστούν. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι υπόλοιπες χώρες δεν εκπροσωπήθηκαν από υπουργούς Δικαιοσύνης αλλά από τους τοπικούς πρέσβεις και εκπροσώπους τους οι οποίοι μετείχαν βασικά στην Εκδήλωση Μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας στο Ταλίν.

Η «τυπική» αυτή εκπροσώπηση δείχνει και τη…..σημασία που απέδωσαν οι χώρες μέλη της ΕΕ στο συνέδριο!

-Αναφορικά με τον τίτλο του συνεδρίου θα πρέπει επίσης να πούμε ότι άλλαξε δύο-τρεις φορές.

Ο αρχικός τίτλος του συνεδρίου ήταν: «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων των Ναζιστικών και Κομμουνιστικών καθεστώτων» και στη συνέχεια έγινε πιο…..μετριοπαθής «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων όλων των Ολοκληρωτικών και Απολυταρχικών Καθεστώτων», προφανώς λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό της χώρας (Ανακοινώσεις Κομμουνιστικών Κομμάτων, Ευρωπαϊκής Αριστεράς, του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή αλλά και Εσθονών βουλευτών).

-Τέλος, για τις διεθνείς συνεργασίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι εδώ και δεκαετίες το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι μέλος της ΕΑΝΑ (Ευρωπαϊκής Ένωσης Πρακτορείων Ειδήσεων) και συνεργάζεται με όλα τα δημόσια πρακτορεία ειδήσεων των χωρών μελών της ΕΕ, αλλά και των βαλκανικών χωρών, της Ρωσίας (Ρία Νόβοστι και Ταςς), της Κίνας, πολλών αραβικών χωρών κλπ.

Μιχάλης Ψύλος
Πρόεδρος – Γεν. Διευθυντής
ΑΠΕ-ΜΠΕ

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here