ΜΟΧΘΟΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για ΚΑΘΑΡΕΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.

0
458

Χιλιάδες τόνοι κορμών και κλαδιών βρίσκονται στους δρόμους του Δήμου μας μετά το πρωτοφανές φαινόμενο της ταυτόχρονης πτώσης εκατοντάδων δέντρων.

Τα συνεργεία εργάζονται ασταμάτητα συλλέγοντας περίπου 100 φορτηγά κάθε ημέρα, με κορμούς δέντρων και κλαδιών, ενώ την προηγούμενη περίοδο συνέλλεγαν 30-40.

Στην επιχείρηση απομάκρυνσης δέντρων και κορμών ζητούμε τη συνεργασία όλων των πολιτών.

Λογικό είναι οι πολίτες να κλαδεύουν και να καθαρίζουν τις αυλές τους, μετά το πρωτοφανές φαινόμενο,  ωστόσο δεν πρέπει  να  εναποθέτουν στον δρόμο τα πράσινα απορρίμματα μόλις τα συνεργεία του Δήμου τον έχουν καθαρίσει.

Όλες αυτές τις μέρες τόσο η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου με τη συνδρομή ιδιωτών (που προσέλαβε ο Δήμος) και της Περιφέρειας Αττικής, όσο και η Διεύθυνση Πράσινου που επιχειρεί και εκείνη με καλαθοφόρα οχήματα και αλυσοπρίονα μαζί με ιδιώτες, εργάζονται σε πολλαπλές βάρδιες, νυχθημερόν.

Τα συνεργεία της Καθαριότητας επιχειρούν ισότιμα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες με 10 φορτωτές- JCB, 6 Bobcat, 3 αρπάγες  και 17 φορτηγά.

Στον Δήμο μας εργάζονται επίσης συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που κλαδεύουν δέντρα σε σημεία πλησίον ηλεκτροφόρων καλωδίων.

Ο Δήμος Κηφισιάς ζητά από τους πολίτες:

  1. Να κρατούν τα πράσινα απορρίμματα στους κήπους τους και κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Δημότη (τηλ. 2132007272 ή 2106206677 και ώρες 8.00-14.00) να τα βγάζουν στον δρόμο σε χώρο που σταθμεύουν τα αυτοκίνητα και όχι στο πεζοδρόμιο.
  2. Να ελέγξουν προσεκτικά τα δέντρα εντός της ιδιοκτησίας τους και εάν κρίνονται επικίνδυνα για πτώση, να επικοινωνήσουν με μηχανικό που μπορεί να εκδώσει τη σχετική άδεια («μικρής κλίμακας», χωρίς έγκριση από τον Δήμο).
  3. Να κάνουν έλεγχο στις αυλές τους για επικίνδυνα κλαδιά και να προβούν στην κοπή τους. Για την κοπή κλαδιών δε χρειάζεται άδεια.
  4. Να επικοινωνούν με το Γραφείο Δημάρχου (κ. Νοταροπούλου τηλ. 2132007253 και ώρες 8.00-14.00) σε περιπτώσεις όπου τα επικίνδυνα κλαδιά γειτνιάζουν με καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο πλήρης καθαρισμός των πόλεων μας και η απομάκρυνση επικίνδυνων δέντρων και κλαδιών θα χρειαστεί την υπομονή και τη συνεργασία όλων μας.

Σας θέλουμε συμμάχους στη μεγάλη προσπάθεια αποκατάστασης της φυσικής καταστροφής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here