Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Κανείς δεν λέει μια λέξη για την Τουρκία που κατέχει τη βόρεια Κύπρο.

0
508
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends the weekly cabinet meeting at his office in Jerusalem on November 12, 2017. / AFP PHOTO / POOL / ABIR SULTAN

Την άποψή του για τις κατηγορίες που δέχεται για κατοχή παλαιστινιακών εδαφών έδωσε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κάνοντας αναφορά στην περίπτωση της Κύπρου και της Τουρκίας, τονίζοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι η ισχύς που διαθέτει κάποιος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Haaretz, τη Δευτέρα 05/11/18, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης του νομοθετικού συμβουλίου του κόμματος Likud, ο Νετανιάχου είπε τα εξής:

«Τα έθνη σέβονται την ηθική μέχρι ένα γνωστό όριο και σέβονται την ισχύ πολύ περισσότερο. Απορρίπτουμε την προσέγγιση περί κατοχής. Αν η κατοχή ήταν το θέμα, υπάρχουν πολλά κράτη που έχουν καταλάβει άλλα κράτη και κανείς δεν λέει μια λέξη γι’ αυτά. Μεγάλες, γνωστές χώρες. Κανείς δεν είπε ούτε μια λέξη για την Τουρκία και τη »Βόρεια Κύπρο».

«Είναι σημαντικό να εγείρουμε [αυτά τα θέματα] επειδή οι άνθρωποι έχουν μιλήσει για τσουνάμι, και ότι το παλαιστινιακό ζήτημα πρέπει να λυθεί», είπε στη συνάντηση προσθέτοντας:

«Αυτό δεν πρέπει να μας σταματήσει εν όψει της τεράστιας διπλωματικής επιτυχίας που δημιουργούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here