Μπράβο: Την πρώτη θέση κατέκτησαν Κύπριοι μαθητές σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

0
736

Πρώτη θέση κατέκτησαν Κύπριοι μαθητές σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επίτευγμα, ανέβασε περαιτέρω τον πήχη της ρομποτικής στην Κύπρο επιτυγχάνοντας ένα τεράστιο άθλο με την 1η θέση (INSPIRE AWARD) της ομάδας μαθητών στον Παγκόσμιο (Super-Regional) Διαγωνισμό Ρομποτικής First Tech Challenge FTC 2019 – Spain Championship, που είναι εκ των δυσκολότερων και πιο απαιτητικών ρομποτικών διαγωνισμών ανά το παγκόσμιο.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από χώρες με 10-20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της ρομποτικής.

Μόνο μια ομάδα από την Κύπρο διαγωνίζεται γενικά σε όλο το FTC ανά το παγκόσμιο και συγκεκριμένα διαγωνίστηκε για φέτος στην Βαρκελώνη, Ισπανία, στις 5-6 Απριλίου 2019.

Την ομάδα Epiteugma Revved Up αποτελούσαν ο FTC Team Leader, Head Robotics Mentor & Coach Σολωμός Δημητρίου και οι μαθητές Γρηγόρης Ορφανίδης (team captain), Αλκίνοος Τομαρίδης, Νικόλας Ιορδάνου, Άγγελος Αντωνίου, Αλέξανδρος Οβάνοφ, Χρίστος Καραγιάννης, Χάρης Χριστοφόρου, Μιχάλης Πιτσίλλης, Ανδρέας Χαραλάμπους και Μάριος Χατζηνικόλας.

Με βάση όλες τις παραμέτρους του διαγωνισμού, η κυπριακή ομάδα Epiteugma Revved Up κέρδισε το INSPIRE AWARD και ως εκ τούτου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο (και την Ισπανία!) στον μεγάλο τελικό με τις κορυφαίες ομάδες (μια ανά χώρα) στον μεγάλο τελικό στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FTC 2019 στο Ντιτρόιτ στην Αμερική 24-27 Απριλίου.

Οπως αναφέρεται, η πρέσβης της Κύπρου στην Ισπανία, Κούλα Σοφιανού, εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια της στην ομάδα και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην Αμερική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here