Μπροστά στην κάλπη πρέπει να «θυμόμαστε»……του Ιάκωβου Ποθητού.

0
163

Λίγο πριν την κάλπη, αξίζει να αναλογιστούμε γιατί βρέθηκαν η Ελλάδα και οι Έλληνες σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση.

Αξίζει να θυμηθούμε ποιοι κυβέρνησαν την χώρα από την μεταπολίτευση έως και σήμερα, αξίζει να μην παραβλέψουμε, ποιοι ευνοήθηκαν και ποιοι ζημιώθηκαν τα χρόνια της κρίσης.

Από την μεταπολίτευση έως και σήμερα, την χώρα κυβέρνησαν τα κόμματα και οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Ούτε το ΚΚΕ κυβέρνησε, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Λεβέντης.

Αυτός που οδηγεί ένα πλοίο στα βράχια, είναι ο καπετάνιος με το πλήρωμα κι όχι οι επιβάτες.

Από το πλοίο που λέγεται «Ελλάδα» οι καπετάνιοι που πέρασαν κρατώντας το τιμόνι της, οδηγώντας την προς την καταστροφή ήταν συγκεκριμένοι, είχαν κι έχουν ονοματεπώνυμο, όπως και εκείνοι που κάθε φορά αποτελούσαν το πλήρωμα κατέχοντας είτε θέση αξιωματικού (υπουργοί), είτε τη θέση του ναύτη (βουλευτές).

Ήταν ανεπαρκείς όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα τόσα χρόνια; Δεν είχαν γνώσεις, ικανότητες, όραμα και γι’ αυτό άθελά τους κατέστρεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες;

Δεν ομολόγησαν κάτι τέτοιο όταν έριξαν το πλοίο «Ελλάδα» στον ύφαλο της Τρόικα. Απεναντίας ισχυρίστηκαν πως έσωσαν το πλοίο και τους επιβάτες.

Μας έσωσαν, παραδίδοντας χώρα και πολίτες στους αδίστακτους τοκογλύφους-τραπεζίτες, χωρίς να προβάλουν καμία αντίσταση.

Οι τοκογλύφοι κι αποικιοκράτες «εταίροι» μας και «σύμμαχοί» μας, επιβραβεύοντας την δουλικότητά τους, απέκρυψαν τα οικονομικά εγκλήματα που είχανε κάνει και τους τοποθέτησαν «επιστάτες» στην αποικία τους.

Μάλιστα, για να τους επιβάλουν στους πολίτες, χρησιμοποίησαν τους εγχώριους επαγγελματίες καναλάρχες, εκδότες και δημοσιογράφους (η λέξη «επαγγελματίες» τα λεει όλα) που με κάθε μέσο προσπάθησαν και κατάφεραν, το 2012, να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες που αναζητούσαν ένα καλύτερο κι ασφαλέστερο λιμάνι από αυτό της Γερμανίας και των Τραπεζών και να τους ξαναρίξουν στην αγκαλιά τους χρησιμοποιώντας φοβικά κι εκβιαστικά διλήμματα για τους αντιπάλους ενώ παρουσίαζαν σαν σωτήρες, σαν μεγάλες πολιτικές φυσιογνωμίες, με διεθνή ακτινοβολία, όλους εκείνους που θα έπρεπε να καταγγέλλουν ως υπεύθυνους για την τραγωδία των Ελλήνων.

Οι πολιτικοί αυτοί, έχοντας πλέον τον πολυπόθητο τίτλο του «επιστάτη», για δυόμισι χρόνια λεηλάτησαν τις περιουσίες των Ελλήνων, κατέστρεψαν τους μικροεπαγγελματίες και βιοτέχνες, συρρίκνωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις προς όφελος των ημετέρων.

Χάρισαν δισεκατομμύρια ευρώ σε βιομηχάνους κι εφοπλιστές ενώ ταυτόχρονα άρπαζαν και το τελευταίο ευρώ του φτωχού πολίτη. Έδιναν «δανεικά κι αγύριστα» εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δάνεια σε καναλάρχες και μεγαλοεκδότες κι απέρριπταν την χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων

Σήμερα, πάνω στις στάχτες της Ελλάδας, έχοντας για όπλο τους τον φόβο, τον εκβιασμό, την κατατρομοκράτηση των πολιτών, προσπαθούν με ψέματα, με συκοφαντίες, με διαστρεβλώσεις δηλώσεων, να αποσπάσουν και πάλι την ψήφο των πολιτών.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, οι ψηφοφόροι έχουν να συγκρίνουν υποσχέσεις και πράξεις, ειλικρινείς ή ανειλικρινείς πολιτικούς, ικανούς ή ανίκανους κυβερνήτες.

Κι από την μία πλευρά υπάρχουν οι πολιτικοί εκείνοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που αποδείχθηκαν ανίκανοι και ψεύτες.

Ανίκανοι γιατί κατάφεραν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να καταστρέψουν μια χώρα και τους κατοίκους της και ψεύτες γιατί το 2012 (ας αφήσουμε τι έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια) συνειδητά εξαπάτησαν τους πολίτες λέγοντας ότι θα ξανά-διαπραγματευτούν με την Τρόικα τα σκληρά μέτρα που βίωναν στο πετσί τους οι Έλληνες.

Κι αντί να πράξουν αυτό, δέχθηκαν και εφήρμοσαν σκληρότερα μέτρα οδηγώντας στην απόγνωση και στην αυτοκτονία χιλιάδες Έλληνες.

Από την άλλη μεριά υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που ποτέ δεν κυβέρνησαν όμως υπόσχονται μια άλλη διακυβέρνηση, με ένα πιο ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο, υπόσχονται μια πολιτική που θα ανακουφίσει τους πολύπαθους πολίτες.

Η επιλογή των πολιτών δεν είναι δύσκολη. Ειδικότερα αν όλοι οι Έλληνες αποβάλουν τον φόβο τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα κερδίσουν απλά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα θριαμβεύσουν. Και τα κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα καταποντιστούν.

Μπροστά στην κάλπη πρέπει να θυμόμαστε ποιοι μας κατέστρεψαν, ποιοι μας ξεγέλασαν.

Κι η επιλογή μας θα είναι μία. Να φύγουν από το πολιτικό προσκήνιο όσοι κατέστρεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες και να επενδύσουμε στην ΕΛΠΙΔΑ.

Μια ελπίδα που στόχο θα έχει την κοινωνική δικαιοσύνη και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομία.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here