Μόσχα: «Η Βρετανία οργάνωσε και κατηύθυνε την επίθεση με drones κατά του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας-Θα τιμωρηθεί»

0
211

Εξετάζουμε τα επόμενα βήματα…

Μόσχα: «Η Βρετανία οργάνωσε και κατηύθυνε την επίθεση με drones κατά του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας – Θα τιμωρηθεί» – Pronews.gr

Η Μόσχα επισήμως κατηγόρησε την Βρετανία ως την βασική υπεύθυνη για την επίθεση του Σαββάτου κατά του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη με drones και sea drones.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η επίθεση κατευθύνθηκε και συντονίστηκε από τις Bρετανικές Eιδικές Yπηρεσίες, ενώ δεσμεύτηκε για αντίποινα.

«Ο ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου στις επιθέσεις στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και τους αγωγούς Nord Stream δεν μπορεί απλώς να αγνοηθεί, η Μόσχα εξετάζει τα επόμενα βήματά της.

Η επίθεση στον κόλπο της Σεβαστούπολης κατευθύνθηκε και συντονίστηκε από τις Βρετανικές Ειδικές Υπηρεσίες. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να μείνουν ακριβώς έτσι. Θα σκεφτούμε περαιτέρω βήματα»…δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μάλιστα είπε πως:  «Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Η Ρωσία καταλογίζει στους Βρετανούς στρατιωτικά χτυπήματα κατά στρατιωτικών αλλά και μη στρατιωτικών στόχων όπως ο Nord Stream θεωρείται μη στρατιωτικός στόχος.

Ειδικά σε ότι αφορά την ανατίναξη των αγωγών Νοrd Stream 1 και 2 είπε ότι:

«Υπάρχουν ενδείξεις για την Bρετανική ανάμειξη στο σαμποτάζ, ή για να το πούμε ευθέως σε μία τρομοκρατική ενέργεια κατά κρίσιμης ενεργειακής υποδομής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here