Μόσχα προς Αθήνα: «Αν επιβάλλεται πλαφόν στο τιμή του Φ.Α. θα σας επιβάλλουμε εμπάργκο»!

0
227

«Θα προχωρήσουμε με το Φυσικό Αέριο, όπως ακριβώς κάναμε με το Πετρέλαιο»…δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Β. Πούτιν.

Η Ρωσία μετά την απόφαση της ΕΕ για επιβολή πλαφόν στην τιμή του Φυσικού Αερίου, προειδοποίηση, μεταξύ άλλων και την Αθήνα ότι θα επιβάλει εμπάργκο αν παραβιαστούν οι νόμοι περί Ελεύθερου Εμπορίου την διακίνηση του Φυσικού Αερίου.

Νωρίτερα οι υπουργοί Ενέργειας στις Βρυξέλλες συμφώνησαν για πλαφόν στα 180 ευρώ στην τιμή Φυσικού Αερίου και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την τσεχική προεδρία, η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Φεβρουαρίου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ν. Πεσκόφ τόνισε ότι οι προσπάθειες για τον καθορισμό ανώτατου ορίου στις τιμές του Φυσικού Αερίου είναι απαράδεκτες και θα υπάρξει η κατάλληλη απόφαση, ενώ προανήγγειλε και ένα διάταγμα για το πετρέλαιο.

«Οι αρχές είναι οι ίδιες και εδώ. Πρόκειται για παραβίαση της διαδικασίας της τιμολόγησης της αγοράς, για επέμβαση σε αυτήν. Οποιαδήποτε αναφορά στο ανώτατο όριο είναι απαράδεκτη. Θα χρειαστεί χρόνος για να σταθμιστούν προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά. Η διαδικασία για το πετρέλαιο δεν έχει τελειώσει ακόμα»…δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πούτιν, θα υπάρξει αντίδραση: «Θα προχωρήσουμε με το Φυσικό Αέριο, όπως ακριβώς κάναμε με το πετρέλαιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here