Νέα βεβήλωση στο μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου εντός του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη.

0
601

Άγνωστοι ξήλωσαν και έσπασαν τις μαρμάρινες πλάκες του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο εβραϊκό νεκροταφείο το οποίο βρίσκεται στο χώρο του ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019.

Τον αποτροπιασμό του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας προκαλεί το νέο κρούσμα βανδαλισμού του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου, που σημειώθηκε στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Η Πρυτανεία, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας, καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και καλεί την κοινωνία με όλους τους φορείς της σε εγρήγορση απέναντι στα φαινόμενα φυλετικού μίσους, τυφλής βίας και καταστροφών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΘ άγνωστοι βάνδαλοι ξήλωσαν σήμερα και έσπασαν τις μαρμάρινες πλάκες του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο εβραϊκό νεκροταφείο, το οποίο υπήρχε μέχρι την Κατοχή στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Σε «εγρήγορση» καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες, με ανακοίνωση του, το «Παρατηρητήριο Ενάντια στην Φασιστική Βία και στον Ρατσισμό», με αφορμή τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου, χθες, από αγνώστους, «μία μέρα πριν από την 27η Ιανουαρίου, Ημέρα Μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους Μάρτυρες και Ήρωες του Ολοκαυτώματος».

«Οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες έχουν εντείνει τη δράση τους, στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον της Δημοκρατίας αλλά και εναντίον της σωματικής ακεραιότητας ανθρώπων»…….τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

«Το Παρατηρητήριο Ενάντια στην Φασιστική Βία και στον Ρατσισμό καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης, χωρίς αποκλεισμούς, σε εγρήγορση ώστε να κλείσει ο δρόμος στα σύγχρονα τάγματα εφόδου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here