Νέα Δημοκρατία: «Είμαστε υπέρ του «Βόρεια Μακεδονία» αλλά να κατοικείται από Βορειομακεδόνες».

0
355

Σε πλήρη σύγχυση η Ν.Δ.! Τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Μετά την γκάφα του Κώστα Καραγκούνη για το Ασφαλιστικό και τον Πινοσέτ, νέο «δώρο» στον Αλέξη Τσίπρα κάνει ο Νίκος Δένδιας, αυτήν τη φορά για το Σκοπιανό.

Την ώρα που η Ν.Δ. οχυρώνεται πίσω από την κριτική της για την παραχώρηση της «μακεδονικής» ταυτότητας στους Σκοπιανούς και ζητάει εκλογές για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. τάσσεται ανοιχτά υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τη χρήση του όρου Μακεδονία. 

Ο κ. Δένδιας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Αθήνα 9,84), ακροβατώντας στη θέση της Ν.Δ., δηλώνει ότι:

«Είμαστε και εμείς υπέρ της σύνθετης ονομασίας, αλλά η «Βόρεια Μακεδονία» να κατοικείται από «Βορειομακεδόνες», όχι από Μακεδόνες».

Από το Μοσχάτο αποφεύγουν να σχολιάσουν ευθέως την τοποθέτηση Δένδια και το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ουσιαστικά παραβίασε το προ καιρού «απαγορευτικό» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τα «γαλάζια» στελέχη να μην εμπλακούν δημοσίως στην ονοματοδοσία της γειτονικής χώρας.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν ότι δεν έχει νόημα κάποιο σχόλιο, καθώς, όπως επισημαίνουν, «έχουμε μια υπαρκτή λύση που είναι εθνικά επιζήμια επειδή παραχωρεί μακεδονική ιθαγένεια και γλώσσα στους γείτονες. Αν θέλει η κυβέρνηση να δει ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ας κάνει εκλογές».

Ο Νίκος Δένδιας, που είχε ταχθεί εξαρχής κατά των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, επεσήμανε ότι το «βασικό λάθος» της κυβέρνησης είναι η αποδοχή της μακεδονικής «εθνικότητας-υπηκοότητας» και «γλώσσας», εκφράζοντας την ενόχλησή του ότι στον εσωτερικό διάλογο των Σκοπίων και στις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας «αυτό το “Βόρεια Μακεδονία” εγώ δεν το ακούω, παρά μόνο το “Μακεδονία”, και δεν βλέπω Δημοκρατία».

{videobox}8Ln9mt-FoKs{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here