Νέες Φωτιές στο θέμα των υποκλοπών…του Στράτου Ιωακείμ.

0
199

Κουμπαριές, παραιτήσεις, αντικαταστήσεις και κατασκοπευτικά λογισμικά. Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε.

Καταιγισμός αποκαλύψεων, παράλληλων διαδρομών και εύλογων ερωτημάτων που μένουν αναπάντητα.

Μια ημέρα μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή και την άμεση άρνηση των εμπλεκομένων να απαντήσουν στο παραμικρό, επικαλούμενοι το…απόρρητο, οι διαστάσεις που λαμβάνει η υπόθεση και τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά.

Το πρώτο φιτίλι άναψε χθες ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης που έπεσε θύμα των παράνομων παρακολουθήσεων. Το δεύτερο, σήμερα, ο επίσης δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογολου με τιτίβισμά του.

Υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης ρώτησε τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ αν... | Πολιτική Ειδήσεις

Η φωτιά που σιγοκαίει την κυβέρνηση και τον πολιτικά υπεύθυνο Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπλώνεται μέρα με την ημέρα. Αίσθηση προκάλεσε η αιφνιδιαστική κυβερνητική ανακοίνωση για την αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του Yπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

«Από τους συναδέλφους συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ πληροφορούμαι πως η αντικατάσταση Τσουβάλα συνδέεται άμεσα με την ανθρωπογεωγραφία των υποκλοπών και με τις παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέωντος» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Κουκάκης, προκαλώντας παράλληλα σοβαρά ερωτήματα που η κυβέρνηση αφήνει αναπάντητα.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Μια άλλη διάσταση της υπόθεσης που έχει προκαλέσει τεράστια φθορά στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήρθε να προστεθεί από τον Τάσο Τέλλογου που με ανάρτησή του αποκαλύπτει ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη (αποπέμφθηκε από το Μαξίμου) είναι κουμπάρος με τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, ο οποίος σχετίζεται με την εταιρεία Krikel.

Δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφεραν και πως ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας είναι κουμπάρος με τον Γιάννη Λαβράνο ωστόσο, θα πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η κουμπαριά δεν συνιστά από μόνη της επιλήψιμη σχέση.

Επιλήψιμες είναι μόνο οι σκοτεινές διαδρομές που ενδεχομένως υπήρχαν μεταξύ ιδιωτών και κρατικών φορέων με σκοπό τις παρακολουθήσεις και τα λογισμικά κατασκοπείας που χρησιμοποιήθηκαν για να επιτευχθεί ο στόχος που είχε μπει.

Η Δικαιοσύνη αλλά και η Εξεταστική Επιτροπή που αναμένεται να συσταθεί καλούνται να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση που πληγώνει και διασύρει τη χώρα σε όλον τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here