Νέο Χαστούκι από το Politico σε Μητσοτάκη.

0
207

Ξεμπροστιάζει για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση Μητσοτάκη το Politico, το οποίο έκανε πρώτο θέμα την έξοδο της χώρας μας από την ενισχυμένη εποπτεία, τονίζοντας παράλληλα τα μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας.

Πρώτο θέμα στο Politico τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και οι κακές συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων... - Αναζητήσεις

 

«Η Ελλάδα εξέρχεται από την εποπτεία, αλλά η οδύνη της λιτότητας παραμένει», είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο τονίζεται ότι παρά τους πανηγυρισμούς της Κομισιόν και της Ελληνικής κυβέρνησης, η χώρα «εξακολουθεί να παλεύει με πολλές από τις αδυναμίες που έχουν επιβαρύνει την ανάπτυξη εδώ και δεκαετίες», αδυναμίες που «καθιστούν την Οικονομία ιδιαίτερα ευάλωτη στους νέους κραδασμούς από τον πόλεμο της Ουκρανίας, την Ενεργειακή κρίση και τον κίνδυνο στασιμότητας που επικρατούν στην Ευρωζώνη».

Στο άρθρο τονίζεται ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλό 29 ετών, στο 11,5%, «καθιστώντας το κόστος ζωής σχεδόν δυσβάσταχτο για πολλούς Έλληνες».

Politico: Η Ελλάδα βγαίνει από την Ενισχυμένη Εποπτεία αλλά ο πόνος της λιτότητας παραμένει

Παράλληλα, όπως σημειώνει, οι μισθοί είναι χαμηλοί και η χώρα μας «υστερεί επίσης σε σχέση με τις περισσότερες προηγμένες οικονομίες σε ότι αφορά την προσφορά καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ».

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η Ελλάδα έχει δημόσιο χρέος που είναι «σκουπίδια», «παρόλο που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι η χώρα θα μπορούσε να επιτύχει καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας το πρώτο εξάμηνο του 2023».

Τέλος, το Politico σημειώνει ότι το Ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε από 355,9 δις δολάρια το 2008 σε 188,7 δις δολάρια το 2020 και τώρα αρχίζει να αυξάνεται ξανά στα 216,4 δις δολάρια το 2021.

«Η οικονομική ύφεση άφησε τους Έλληνες εξουθενωμένους, οργισμένους και απογοητευμένους. Σχεδόν μισό εκατομμύριο έφυγαν για τον πιο εύπορο βορρά της Ευρώπης και ελάχιστοι έχουν επιστρέψει»…τονίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here