ALERT-Νίκος Καπραβέλος: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών.

0
276

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, προειδοποίησε πως μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση, όσον αφορά την πανδημία, θα γίνει ανεξέλεγκτη και ανέφερε πως η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι τεράστια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως «στην τελευταία εφημερία του Παπανικολάου πριν δύο μέρες κάναμε 46 εισαγωγές σε βαριά κατάσταση και 90 από τα άλλα νοσήματα», ενώ χαρακτηριστικά έκανε λόγο για δραματική νύχτα καθώς χάθηκαν δύο ασθενείς και αμέσως μπήκαν άλλοι δύο στη ΜΕΘ.

Όσον αφορά τις εκκλησίες, είπε πως θα πρέπει να επιβάλουν τον έλεγχο, προβλέποντας ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών.

«Μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Το κύμα αυτό είναι πιο καταστροφικό. Το στέλεχος είναι υπέρ-μεταδοτικό»…δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έκανε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, σημειώνοντας ότι στη ΜΕΘ, στην οποία είναι διευθυντής και διαθέτει 12 κλίνες, είναι όλοι ανεμβολίαστοι.

«Στο τρίμηνο νοσήλευσα 52 ασθενείς. Οι 3 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, δηλαδή μόλις 6%. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Παπανικολάου έχει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid»…τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η πολιτεία πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβάλει την υποχρεωτικότητα στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Μπορεί να φτάσουμε και τους 100 νεκρούς την ημέρα…

Ο καθηγητής, Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο «iatronet.gr» έκανε δυσοίωνες προβλέψεις όσον αφορά τους αριθμούς των νεκρών από κορωνοϊο ανά ημέρα και των διασωληνωμένων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγγιάνη, το καλύτερο σενάριο με τριπλασιασμό των διαγνωστικών τεστ, δείχνει έως 100 νεκρούς την ημέρα στις γιορτές και 800 διασωληνωμένους ασθενείς.

Σύμφωνα με τα τρία διαφορετικά σενάρια:

Αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα, με δεδομένη την επιτάχυνση που παρατηρείται, το μοντέλο δείχνει ότι θα φτάναμε στις αρχές Δεκεμβρίου σε περίπου 12.000 κρούσματα σε εβδομαδιαίο μέσο όρο.

Στις 17 Δεκεμβρίου οι ανάγκες για ΜΕΘ θα έφταναν τις 1.300 κλίνες, δηλαδή το σύνολο των διαθέσιμων κλινών για COVID και μη COVID περιστατικά. Τα Χριστούγεννα, ο αριθμός των θανάτων θα άγγιζε τον σοκαριστικό αριθμό των 150 σε ημερήσια βάση.

Ακόμα και με τα νέα μέτρα, ωστόσο, η εικόνα βελτιώνεται μόνο ως ένα βαθμό, με τα μεγέθη να παραμένουν εφιαλτικά, ξεπερνώντας  κάθε προηγούμενο: Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μοντέλου, η κορυφή των ημερήσιων νέων μολύνσεων θα φτάσει στις 9.000 στις αρχές Δεκεμβρίου. Στα μέσα του μήνα οι διασωληνώσεις θα ξεπεράσουν τις 1.000, ενώ οι θάνατοι στις 25 Δεκεμβρίου προβλέπεται να προσεγγίσουν τους 125.

Με 600.000 τεστ την ημέρα, μεσοσταθμικά, στις αρχές του Δεκεμβρίου τα κρούσματα περιορίζονται στα 7.800«με την σημερινή δυναμική το νούμερο αυτό θεωρείται επιτυχία», σημειώνει – και μετά έρχεται σταδιακή αποκλιμάκωση.

Οι κλίνες ΜΕΘ σε αυτό το σενάριο θα περάσουν τις 800 και οι θάνατοι θα κινηθούν γύρω στους 100 την περίοδο των γιορτών.

Υ.Γ. Bloomberg: Πρώτες στην έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού Ελλάδα και Γερμανία-Το στοίχημα του νέου κύματος.

Νέα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφονται καθημερινά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με το νέο κύμα της πανδημίας να είναι σε πλήρη εξέλιξη και να απειλεί ανοιχτά τη δημόσια υγεία, αλλά κυρίως τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Το πρακτορείο Bloomberg σε πρόσφατο δημοσίευμά του κάνει ειδική αναφορά στον εφιάλτη του ιού και ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Ρεκόρ το ένα μετά το άλλο

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, στην Ελλάδα σημειώθηκαν απανωτά ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε μόλις έξι ημέρες. Τα υψηλά αυτά νούμερα έφεραν και νέους περιορισμούς που αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here