ΝΙΚΗΤΗΣ ο Πούτιν: Οι Ρώσοι έφτασαν στο Κίεβο-Μάχες στα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

0
271

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η πολιορκία των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, με τα ξένε ΜΜΕ να μεταδίδουν σφοδρές μάχες και με χερσαίες δυνάμεις σε τουλάχιστον τρεις περιοχές βόρεια του Κιέβου.

Πλέον οι εκρήξεις δεν ακούγονται μόνο στα προάστια, αλλά και στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας με τις επιχειρήσεις να σημειώνονται μόλις 10 χιλιόμετρα από τον κεντρικό άξονα της πόλης.

Την ίδια ώρα, σφοδρή επίθεση δέχεται και το προάστιο του Ομπολόν, στο βορειοδυτικό τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας, όπου ακούγονταν ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις, με τις αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τους δρόμους. Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών μάλιστα ζήτησε από τους…πολίτες να φτιάξουν βόμβες μολότοφ και να επιτεθούν στις ρωσικές δυνάμεις.

Από τη μία καλεί σε διαπραγματεύσεις…

Μάλιστα σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε Βλαντίμιρ Πούτιν, να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων: «Θα ήθελα να απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά. Οι μάχες διεξάγονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για να σταματήσουμε τους θανάτους»…είπε σε νεότερο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι απλά μία εισβολή, αλλά η αρχή ενός πολέμου κατά της Ευρώπης»…επεσήμανε ο ίδιος.

Και από την άλλη ζητά βοήθεια από την Ευρώπη…

Ωστόσο την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος, φαίνεται συγχυσμένος καθώς στο αντικρουόμενο διάγγελμα, αφού δήλωσε έτοιμος για διαπραγματεύσεις, κάλεσε ταυτόχρονα την Ευρώπη να ενεργήσει πιο γρήγορα και αποφασιστικά στην επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας κατηγορώντας τους δυτικούς συμμάχους ότι πολιτικολογούν καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις της Μόσχας προελαύνουν προς το Κίεβο.

Δηλαδή από τη μία ζήτησε διαπραγματεύσεις και από την άλλη κάλεσε την Ευρώπη να τους υπερασπισθεί: «Αν έχετε εμπειρία στην μάχη (…) μπορείτε να έρθετε στην χώρα μας για να υπερασπισθείτε την Ευρώπη», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πρόθυμος για διαπραγμάτευση ο Πούτιν…

Από πλευράς του ο Ρώσος πρόεδρος ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να διεξαγάγει συνομιλίες υψηλού επιπέδου με την Ουκρανία, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ αγνόησαν επί μακρόν τις εύλογες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, αθέτησαν επανειλημμένα τις δεσμεύσεις τους και συνέχισαν να προωθούν τη στρατιωτική ανάπτυξη προς ανατολάς, προκαλώντας τη στρατηγική κατώτατη γραμμή της Ρωσίας. Η Ρωσία είναι πρόθυμη να διεξάγει διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου με την Ουκρανία»…είπε ο Πούτιν στον Σι Τζινπίνγκ σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here