Νικόλαος Καπραβέλος: Σίγουρο το 3ο κύμα. Τι είπε στην Εισαγγελία για τις εκατόμβες της Θεσσαλονίκης «Μπέργκαμο».

0
372

«Bρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω πως ότι έγινε τον Οκτώβριο, έγινε γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα, την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε»…ανέφερε ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Εισαγγελία της πόλης τον κάλεσε για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την τότε κατάσταση.

«Σε μια από τις μαύρες μέρες του Νοεμβρίου είχα κάνει την επισήμανση ότι χάνονται και θα χαθούν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν κερδηθεί. Μετά από εβδομάδα με είχε καλέσει η εισαγγελία Θεσσαλονίκης με τρία ερωτήματα:

-1ον τι δεν έγινε που μπορούσε να γίνει

2ον ποτέ έπρεπε να γίνει

-3ον ποιοι ευθύνονται…

Bρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω πως ότι έγινε τον Οκτώβριο, έγινε γιατί δεν ελήφθησαν μέτρα, την πληρώσαμε με εκατόμβη θυμάτων και συνεχίζουμε»…δήλωσε.

«Δε φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αντίστοιχα περιστατικά, είμαι σίγουρος. Χειρότερα πολύ χειρότερα, με αυτά τα μυαλά δε θα μιλάμε μόνο για τραγωδία της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος αλλά της χώρας…Να είσαστε σίγουροι ότι έχουμε τρίτο κύμα μπροστά, και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα»…πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εξηγώντας στη συνέχεια ότι η διαφορά μεταξύ Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου είναι ότι το ΕΣΥ είναι πολύ πιο πιεσμένο χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ.

«Έχω χάσει τα λόγια μου, πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω για να βοηθήσω τους πολίτες και την πολιτεία να αποφύγουμε την τραγωδία η οποία συνεχίζεται και βλέπουμε μπροστά μας»…τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here