«Νοθεία και λαθροχειρίες» στις εκλογές της ΚΕΔΕ;

0
188

Μπορεί ο συνδυασμός του κ. Πατούλη να αναδείχθηκε ο νικητής των εκλογών, ωστόσο δεν μπορεί να είναι υπερήφανος για τον τρόπο που αναδείχθηκαν οι 16 «νικητές» της σταυροδοσίας.

Κι αυτό γιατί άλλους υποψηφίους ψήφιζαν στο παραβάν οι σύνεδροι-εκλέκτορες, κι άλλους τελικά έβγαζε η καταμέτρηση στις δύο κάλπες, που στήθηκαν με βάση τον αλφαβητικό – και όχι τον γεωγραφικό – διαχωρισμό.

Κι όλα αυτά συνέβησαν εν μέσω έντονου παρασκηνίου όπως τονίζουν σοβαρές πηγές στον ΑΙΡΕΤΟ www.airetos.gr, με την πολιτική ευθύνη να βαρύνει κυρίως τον επικεφαλής του συνδυασμού κ.Πατούλη, αλλά και τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής Δημήτριο Καμπόσο, που επέτρεψε να συμβούν αυτά τα απίθανα και πρωτόγνωρα που εκθέτουν κι εξευτελίζουν το θεσμό και τις διαδικασίες. 

Ο ΑΙΡΕΤΟΣ καλεί τη νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ μα και όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση να δώσουν σοβαρές εξηγήσεις.

Από μια απλή ματιά στα πρακτικά όπως μπορείτε να δείτε στο απόσπασμα που δημοσιοποιεί ο ΑΙΡΕΤΟΣ με κάθε αίσθημα ευθύνης, διαφαίνονται σοβαρές ενδείξεις εκτεταμένης λαθροχειρίας στην καταμέτρηση των ψήφων με σκοπό να πριμοδοτηθούν κάποιοι «αρεστοί» που έπρεπε οπωσδήποτε να εκλεγούν.

Ενώ η πλειοψηφία των υποψηφίων φαίνεται ότι παίρνουν τον ίδιο αριθμό ψήφων στις δύο κάλπες, κάποιοι άλλοι κάνουν την…..υπέρβαση! 

Έτσι παρατηρείται:

-Ο Αλέξιος Καστρινός, δήμαρχος Πηνειού, ενώ στη μια κάλπη συγκεντρώνει 55 σταυρούς, στην άλλη ο αριθμός σχεδόν διπλασιάζεται (100) φθάνοντας συνολικά τους 155. Τυχαίο;

-Από την κατηγορία των δημοτικών συμβούλων, ο Χιωτάκης Νικόλαος, δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς, στη μιά κάλπη παίρνει 87 και στην άλλη 96 σταυρούς, συγκεντρώνοντας συνολικά τους 183 και παίρνοντας την πρώτη θέση!!

Απ' ότι φαίνεται όμως το 2014, δεν είναι καλή η χρονιά για τον τέως Δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη, αφού το Μάιο έχασε τη Δημαρχία και την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, αν και πήρε 183 ψήφους από τους 500 εκλέκτορες στις εκλογές της ΚΕΔΕ και ήρθε δεύτερος (αμέσως μετά το Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη, που πήρε 225 ψήφους) δεν εκλέχτηκε τελικά ούτε στο Προεδρείο ούτε στην Εκτελεστική Επιτροπή!

-Ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, στη μια κάλπη παίρνει 67 και στην άλλη 102 σταυρούς. 

-Από την κατηγορία των δημοτικών συμβούλων, ο Αναστάσιος Γκιόλης, δημοτικός σύμβουλος Ξυλοκάστρου, ενώ στη μια κάλπη παίρνει 17 σταυρούς στην άλλη ο αριθμός σχεδόν τετραπλασιάζεται (69) για να «εκλεγεί» αρχικά με 86 σταυρούς.

Και λέμε αρχικά γιατί στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραιτηθεί, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες (που ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του ξενοδοχείου) του επιλαχόντα Γεωργίου Κοτρωνιά (δ.σ. Λαμίας), που απείλησε μέχρι και προσφυγή στον εισαγγελέα.

Κι όλα αυτά συνέβησαν το διάστημα 1-2 τα ξημερώματα, και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα ο Α. Γκιόλης παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε ο Γ. Κοτρωνιάς.

-Μετά το κλείσιμο της κάλπης κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης υπήρξαν εκατοντάδες επιπλέον σταυροί οι οποίοι «φορτώνονταν» από κάποια μέλη της εφορευτικής επιτροπής και από κάποιους παρατηρητές.

Υ.Γ. Διαβάστε την απάντηση Πατούλη στον ΑΙΡΕΤΟ για τη σταυροδοσία μαζί με ολόκληρο το 18σελιδο πρακτικό των εκλογών της ΚΕΔΕ…..πατώντας ΕΔΩ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here