Ντόναλντ Τραμπ: Είχα μία ΜΗ προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ερντογάν, μιλήσαμε για όλα.

0
508

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι είχε στο Λονδίνο μία μη προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τα πάντα.

Όμως, σύμφωνα με όσα είπε, δεν μίλησαν για το επίμαχο θέμα των S-400, εκτός αν ο κ. Τραμπ επέλεξε επίτηδες να μην το αναφέρει, καθώς διεξάγονται υπόγειες διαπραγματεύσεις για να πειστεί η Τουρκία να το εγκαταλείψει.

Δήλωσε σχετικά:

«Είχαμε μια συνάντηση. Συζήτησα μαζί του όλα. Είχαμε μια συνάντηση – απρογραμμάτιστη. Συζητήσαμε για τη Συρία, συζητήσαμε για τους Κούρδους. Τα σύνορα και η ασφαλής ζώνη δουλεύουν πολύ καλά και γι ‘αυτό πιστώνω περισσότερο ην Τουρκία».

«Η κατάπαυση του πυρός είναι πάρα πολύ καλή. Ίσως κάποια μέρα θα μου δώσουν εύσημα, αλλά πιθανώς όχι».  Είπε ακόμα ότι «η Τουρκία είναι “πολύ καλή” για την ασφάλεια στα Βαλκάνια».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:  Μας έπιασαν στον ύπνο. Ο Τραμπ συναντήθηκε εκτάκτως με τον Ερντογάν στη σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ και ο Μητσοτάκης κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Εξωτερική πολιτική για κλάματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here